5 redenen om (niet) voor de Audi TT te kiezen

Elektrische auto's Ilona Braam 7 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

De Audi TT is een compacte sportauto en is vernoemd naar een kleine auto uit de jaren zestig: de NSU TT. De TT komt in een roadster en coupé versie en is uitgerust met behoorlijk wat features. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de Audi TT te gaan.

Standaard vierwielaandrijving

Alle nieuwe Audi TT modellen komen standaard met Audi’s quattro vierwielaandrijving. Dit is niet alleen handig in heuvelachtige gebieden, maar voegt  ontzettend toe aan de performance en veilighed van de auto. Het systeem voorkomt onderstuur en overstuur en zorgt ervoor dat je altijd de controle over de auto behoudt.

Audi TT

Veilige sportauto

Over veiligheid gesproken. De TT komt met een behoorlijk pakket aan veiligheidsfeatures. Onder de rijhulpsystemen vinden we onder andere de secondary collision brake assist. Deze wordt geactiveerd na een botsing en verkleint de kans op een tweede impact. Daarnaast is de auto uitgerust met een achtercamera en monitoren om in de blinde hoeken te kunnen kijken. Ook een lane departure feature is beschikbaar.

Audi TT

Uitgebreide collectie aan features

Meestal krijgen sportauto’s wat minder features dan de wat grotere modellen. De Audi TT is echter de uitzondering op de regel en geeft je een vol pakket aan features. Zo kun je bijvoorbeeld navigeren met Google Maps, wordt je geholpen bij het parkeren, kun je van alles doen via je smartphone en krijg je een 680 watt Bang & Olufsen audiosysteem.

Audi TT

Infotainment Audi TT alleen voor de bestuurder

Ja de Audi TT komt met een infotainment systeem, maar het nadeel aan dit systeem is dat alleen de bestuurder deze kan bedienen. En dat terwijl het juist handiger is als de passagier dat doen, aangezien de bestuurder moet letten op de weg. Als de passagier echter aan het systeem wil zitten, zit hij de automobilist dusdanig in de weg dat het gevaarlijk wordt.

Audi TT

Geen waarschuwing voor botsing voren

Hoewel de sportauto met allerlei veiligheidsfeatures komt, mist er toch een belangrijke. De Audi TT is niet uitgerust met een forward collision detection feature of een feature die automatisch remt wanneer een botsing van voren dreigt te gebeuren. Dat is jammer en een beetje raar, aangezien bijna alle andere Audi’s deze feature wel hebben.

Audi TT

Als je niet helemaal overtuigd bent van de Audi TT is de Audi A7 Sportback misschien een mooi alternatief. De vierdeurs coupé ziet er niet alleen gelikt uit, maar heeft wat handige snufjes van de Audi A8 overgenomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen