Dit zijn de vijf beste torrent tools voor op de Mac

Apps Ilona Braam 10 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Torrents worden vaak geassocieerd met illegale downloads van films, spelletjes en andere content waar auteursrechten op rusten. Het hoeft echter helemaal niet zo te zijn dat je meteen met iets illegaals bezig ben als je met torrents aan de slag gaat. Er is namelijk ook behoorlijk wat legale content te downloaden. Om een torrent te downloaden heb je een torrent client nodig en we bekijken hier de vijf beste tools om je bestanden binnen te halen op de Mac.

uTorrent

uTorrent begon als een licht programma om je torrents te downloaden, waar op zich niet zoveel op aan te merken was. Na een tijdje gingen ze helaas het verkeerde pad op en kreeg je te maken met vervelende extensies en werd Yahoo opeens je standaard zoekmachine zonder dat je daar zin in had. Gelukkig zagen ze uiteindelijk het licht en tegenwoordig is uTorrent weer de handige en lichte tool waar je makkelijk mee kunt downloaden. Omdat ze toch geld moeten verdienen, heb je wel te maken met reclames.

uTorrent torrents downloaden

Deluge

Deluge is een van de oudste Bittorrent clients en is een andere mooie optie. De software is duidelijk gericht op de gebruiker en biedt je allerlei opties, zoals privé downloads, wachtwoorden en het inplannen van je downloads. Het interface is strak en je hebt niet te maken met reclames of ongewenste plugins. Het is een rechttoe rechtaan programma, waarvan je de functionaliteit kunt vergroten met plugins die je wel wilt.

Deluge

qBittorrent

Sommige torrent programma’s kunnen te ingewikkeld zijn, terwijl andere weer overdreven simpel zijn. qBittorrent zit daar tussenin en geeft je een mooie balans tussen features en gemak. Daarbij gebruikt het ook nog eens weinig processorkracht op de achtergrond en heb je geen last van spam en vervelende reclames.

qBittorrent

Transmission

Van de verschillende torrent clients lijkt Transmission het meeste op een Mac programma. Ze hebben duidelijk hun best gedaan met het design, terwijl andere programma’s dat minder belangrijk lijken te vinden. Het is een licht en minimalistisch programma met behoorlijk wat features. Misschien hebben ze het minimalistische net iets te ver doorgetrokken, maar als je zo af en toe iets download is het een prima client.

Transmission

Vuze

Vuze is een van de bekendste programma’s als het aankomt op het downloaden van torrents. Het is een uitgebreide tool, waarmee je zo’n beetje alles kunt doen wat je zou kunnen bedenken met betrekking tot je torrents. Het interface is duidelijk en je kunt makkelijk bepaalde bestanden uit een torrent selecteren om te downloaden. Het enige nadeel is dat je goed moet oppassen bij de installatie. Anders is Yahoo opeens je favoriete zoekmachine en heb je zomaar vervelende extensies geïnstalleerd. Wat hebben ze toch met Yahoo?

Vuze

Voordat je torrents kunt downloaden, moet je ze natuurlijk wel eerst vinden. Als je nog op zoek bent naar een goede site om ze te downloaden, hebben we goed nieuws.. KickassTorrents is namelijk terug van weggeweest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Macworld

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen