Vijf redenen om (niet) voor een Nissan Juke te kiezen

Elektrische auto's Ilona Braam 10 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

De Nissan Juke is een compacte SUV en werd in 2009 tijdens de autosalon in Genève in eerste instantie gepresenteerd onder de naam Nissan Qazana. In 2010 kwam de auto in Japan op de markt, waar hij alle verwachtingen overtrof. In plaats van de verwachte 1300 stuks werden er in de eerste maand maar liefst 10.943 exemplaren verkocht. Ook in Europa was de Juke succesvoller dan verwacht en in de eerste 17 maanden vlogen zo’n 3.329 auto’s de showrooms uit. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de Nissan Juke te gaan.

Zuinig autootje

Ten eerste is de Nissan Juke een redelijk zuinig autootje. Als je gaat voor een model met voorwielaandrijving kun je in de stad een verbruik van 11,9 km per liter verwachten en op de snelweg een verbruik van 13,6 km per liter. Zelfs als je voor het wat krachtigere Nismo model gaat krijg je een verbruik van 13,2 km per liter. Ook met Nissan’s vierwielaandrijving kun je op een redelijk brandstofverbruik rekenen, hoewel de auto dan wel wat minder zuinig wordt.

Nissan Juke

Soepele handling

Als je op zoek bent naar een auto met een soepele handling, ben je bij de Juke aan het juiste adres. De auto lijkt zelfs in de meest verraderlijke bochten stabiel te blijven en qua handling lijkt hij ook meer op een hatchback dan een SUV. Als je je al helemaal geen zorgen wilt maken over gladde bochten, kun je voor de intelligente vierwielaandrijving gaan van Nissan. Deze helpt je bijvoorbeeld in de sneeuw en detecteert automatisch wanneer de banden wegglijden. Ook als het niet nat is, zorgt het systeem ervoor dat je stevig op de weg blijft.

Nissan Juke

Makkelijk parkeren

Ook met parkeren is de Nissan Juke de koning. Met Nissan’s Around View Monitor wordt dat taakje een stuk makkelijker en parkeren is toch wel iets dat veel mensen één van de vervelendste dingen vinden aan een auto. Met de Around View Monitor kun je het hele gebied om de auto heen goed zien en heb je een beter overzicht van waar je mee te maken hebt.

Nissan Juke

Krappe achterbank

Helaas zijn er toch ook altijd nadelen en één van de nadelen aan de Nissan Juke is dat hij niet echt geschikt is voor het hele gezin. De achterbank is namelijk wat krap. Als je kleine kinderen hebt, gaat het nog. Maar als ze wat groter beginnen te worden, krijg je toch een probleem. Ook de kofferbak is wat minder ruim dan je zou verwachten.

Nissan Juke

Geen kampeervakanties

Ook kampeervakanties gaan niet echt lukken met de compacte SUV. HIj heeft namelijk nauwelijk de kracht om je caravan vooruit te trekken. Het extra gewicht is helaas net iets teveel van het goede. Als je een auto zoekt om met je caravan op vakantie te gaan, zul je helaas nog wat verder moeten zoeken.

Waar je misschien denkt dat Nissan zich alleen met auto’s bezig houdt, heeft het bedrijf ook allerlei andere projecten. Zo maakt Nissan van de oude batterijen van elektrische auto’s de lantaarnpalen van de toekomst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen