Robert Kroes
Robert Kroes Tech 16 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

WANT Bitcoin lunch: Bitcoin gaat 4 cruciale dagen tegemoet…

Het is weer lunchtijd, dus kijken wij in de WANT Bitcoin lunch naar de live prijs van de belangrijkste cryptomunten. Ook bekijken we waarom de Bitcoin 4 cruciale dagen tegemoet gaat en wat we daarna kunnen verwachten.

Uiteraard beginnen we met de live prijs van de Bitcoin en de andere top 25 cryptomunten.

Bitcoin daalt in herstellende cryptomarkt

Op het moment van schrijven zien we dat de Bitcoin een prijs noteert van EUR 46.743,85  ($ 55.723,82) en dat is 0,73% lager dan aan het eind van de Europese beursdag van gisteren.

Hiermee blijft de grootste cryptomunt wat achter bij de rest van de markt, waar we weer meer groene cijfers zien. Grootste stijger is DeFi-project Terra (LUNA), dat een plus van 24,77% noteert. Er zijn nog wel wat rode cijfers te zien. Uniswap (UNI) verliest met 4,76% het meest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je de live cryptoprijzen op ieder moment bekijken.

Hoewel er op het oog niet veel gebeurt zijn er toch technische indicatoren die anders aanwijzen.

4 cruciale dagen voor Bitcoin na dichten van CME-koersgat

Door de recordrally van afgelopen weekend ontstond er een CME-koersgat. Historische analyses leren dat de Bitcoin deze gaten zo snel mogelijk probeert te dichten. Dat was deze keer ook het geval. Door de terugval na het nieuwe record kwam de munt weer op de waarden van vrijdag. Onze collega’s van Tradeincrypto.com legden eerder uit wat het CME-koersgat is en wat dit voor investeerders betekent.

Vraag is nu natuurlijk of de grootste cryptomunt een reguliere correctie ondergaat, waarna de munt weer omhoog zal gaan of dat er een diepere correctie gaande is.

Volgens de ‘Shake-out plus 4’ theorie zou de munt binnen 4 dagen na een correctie moeten herstellen. Op basis van de bij deze theorie horende technische indicatoren zou de groei dan via $ 64.231,- door kunnen lopen tot $ 67.854,-. Als er in de komende 4 dagen geen herstel is komt er volgens deze theorie een verdere correctie. De koers zou dan aansluiting kunnen zoeken bij het voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen, dat momenteel op $ 46.556,- ligt.

Wat kunnen we verwachten

Vooralsnog beweegt de Bitcoin-koers nog steeds in de ‘veilige zone’ die we gisteren zagen. Hiermee lijkt herstel te verwachten. Ook analist Vince Prince voorziet een verdere groei richting $ 67.000,-. Op basis van een uitgebreide analyse voorziet hij een verdere recordkoers. De bomen groeien niet tot in de hemel, want na deze piek voorziet hij een stevige correctie.

Overigens is het maar de vraag of deze correctie structureel is. Bitcoin Influencer Max Keiser kijkt naar de inflatiecijfers en stelt voor de grootste cryptomunt zonder blikken of blozen een koersdoel van $ 220.000,- voor eind 2021.

Uiteraard valt er over deze speculatie nog niet veel te zeggen. Eerst maar eens de komende 4 dagen afwachten.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!