Bitcoin break: Bitcoin blijft sterk, cryptomarkt wisselt + outsiders van 2020

Tech Robert Kroes 1 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Op nieuwjaarsdag houdt de Bitcoin het positief, terwijl de cryptomarkt inmiddels een meer wisselende stemming heeft. Naast de actuele stand van zaken kijken wij naar de outsiders van 2020. Welke munten boden het meeste rendement en waar werd enorm verlies geleden?

Uiteraard maken we ook op de eerste avond van het nieuwe jaar de stand op voor de Bitcoin en de top 25 cryptomunten.

Bitcoin blijft positief, cryptomarkt wisselt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin EUR 23.935,37 ($ 29.124,89) en dat is 0,50% hoger dan op Oudejaarsavond. Op de cryptomarkt zien we inmiddels het sentiment iets minder positief worden. Theta Network (Theta) voert de stijgers aan met een + van 15,21%, terwijl Monero (XMR) met 9,35% het meest verliest.

Kijken we hier naar de nieuwe Bitcoin?

Vanmiddag bekeken we al hoe de Bitcoin en top 25 cryptomunten in 2020 presteerden. Als we de grens van marktkapitalisatie even los laten zien we dat veel outsiders bijzonder hoge resultaten boekten over 2020. Voor de duidelijkheid moeten we daar wel bij vermelden dat de markt voor die munten vaak juist door de lage marktkapitalisatie gevoelig is voor pump and dump. Desalniettemin worden er bijzondere resultaten gescoord.

Als we de marktkapitalisatie loslaten zien we dat op de derde plaats voor 2020 de Zap (ZAP) is geëindigd met een jaarrendement van liefst 4.486,30%. Celsius Network (CEL), die vanmiddag het beste scoorde van de top 25 cryptomunten haalt ook in het algemeen klassement de tweede plaats met een jaarrendement van 5.185,27%. De grootste winnaar is echter Spice Token (SPICE). Deze munt, die we terugvinden op een bescheiden plek 3.530 in de live koersen ranking van TradeinCrypto.com wist beleggers dankzij een sterk begin en einde van het jaar te trakteren op een jaarrendement van liefst 95.477,66%. Of we hier naar eendagsvliegen of naar de volgende Bitcoin kijken moet de tijd leren.

Dit zijn de meest verliezende cryptomunten van 2020

Naast winnaars kent het jaar natuurlijk ook verliezers. Sommige klappen op de cryptobeurs hakken er behoorlijk in. Zo verloor ShipChain liefst 98,16% van haar waarde. Ook van de KickToken is met 99,19 verlies niet veel over. De meest verliezende cryptomunt van 2020 is echter de Insolar (XNS) die als enige in het live koersoverzicht is terug te vinden en wel op een 1.291ste plek. Met een verlies van liefst 99,6% van de waarde hebben de beleggers daar een flinke veer gelaten. Hopelijk wordt 2021 voor hen een beter jaar.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen