WANT Bitcoin update: Bitcoin blijft stijgen in dalende cryptomarkt

Tech Robert Kroes 12 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels is de handelsweek op de Europese financiële markten weer ten einde. Voor ons een mooi moment om de actuele prijs van de Bitcoin en andere cryptomunten vast te leggen. Daarnaast bekijken we waarom de cryptomunten dalen. Moeten veel investeerders zich zorgen maken?

Zoals altijd beginnen we met de actuele prijs voor Bitcoin en cryptomunten.

Bitcoin stijgt verder, andere cryptomunten dalen

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 48.117,24 ($ 57.332,38) en dat is 1,42% hoger dan gisteren. Daarmee is de grootste cryptomunt een van de uitzonderingen op een negatieve cryptomarkt.

BinanceCoin (BNB) verliest op dit moment het meest en verliest 7,18% in 24 uur. Toch zijn er ook (een klein aantal) cryptomunten die een positief resultaat schrijven. Grootste stijger is de Terra (LUNA) met 22,81%. Ook de cryptomunt VeChain, die wij al eerder bespraken als mogelijke stijger, noteert een plus van 13,68%. Uiteraard kun je het hele weekend via Tradeincrypto.com de live cryptoprijzen bekijken.

Bitcoin terug na flash crash door Amerikaanse overheid

Plotseling dook de Bitcoin vanmiddag even van $ 57.000,- naar $ 55.000,-. Dit was niet voorzien en werd veroorzaakt door slecht nieuws door de bekende nieuwssite Bloomberg. Zij meldden dat de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission  (CFTC) een onderzoek is begonnen naar cryptobeurs Binance.

Volgens de krant heeft de grootste cryptobeurs ter wereld zonder registratie bij de CFTC zogenoemde derivaten aangeboden aan Amerikaanse beleggers. Natuurlijk worden beleggers daar onrustig van. Na de SEC-actie tegen Ripple (XRP) en de eerdere CFTC-actie tegen BitMEX is dit een volgende indicator dat Amerikaanse toezichthouders inzoomen op de cryptomarkt. Daar worden beleggers nog onrustiger van.

Toch herstelde de koers van de Bitcoin snel naar het voorgaande niveau van rond $ 57.000,-. Voor andere cryptomunten lijkt de interesse van beleggers minder snel terugkomen.

Binance reageert via bestuursvoorzitter CZ

Inmiddels heeft Binance in een duidelijke Tweet afstand genomen van de beweringen in Bloomberg.  Een officiële, inhoudelijke reactie van Binance is op dit moment nog niet binnen.

Overigens komt Bloomberg op een pikant moment met deze berichten. Gisteren maakte Binance namelijk bekend dat zij Maxwell Baucus, voormalig senator van Montana, had aangesteld als compliance officier. Zijn doel? Het optimaliseren van de relatie met Amerikaanse toezichthouders. Dit wordt ongetwijfeld vervolgd.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen