WANT Bitcoin update: Bitcoin stijgt in negatieve markt. $ 60.000,- in zicht?

Tech Robert Kroes 11 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

In Europa loopt de handelsdag inmiddels weer op zijn eind. Wij kijken naar de actuele prijs van de Bitcoin en de prijzen van de andere cryptomunten uit de top 25. Kan de Bitcoin deze week de $ 60.000,- halen? Wij analyseren.

Uiteraard beginnen we met de actuele prijs van Bitcoin en de belangrijkste andere cryptomunten.

Bitcoin stijgt in negatieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de koers van de Bitcoin EUR 47.310,16 ($ 56.586,66) en dat is 1,31 % hoger dan gisterenmiddag.

Hiermee is de Bitcoin een van de positieve uitzonderingen in de dalende tendens die we voor de top 25 cryptomunten zien. Grootste daler is Defi-project AAVE (AAVE), dat 5,54% verliest in 24 uur. Er is overigens wel een aantal stijgende cryptomunten te noteren. Een ander Defi-project, Theta Networks (THETA) noteert met een stijging van 25,52% in 24 uur de grootste winst in de top 25 cryptomunten van vandaag. Uiteraard kan je de actuele cryptoprijzen 24 uur per dag bekijken op de site van Tradeincrypto.com.

Oud Bitcoin-adres verplaatst 5.000 BTC

We zagen eerder dat het aantal grootbezitters van Bitcoin afneemt. Daarom vallen grote transacties steeds meer op. Vandaag viel op dat er een grote transactie plaatsvond uit een wallet die al 7 jaar oud is. Men transfereerde 5.000 BTC (oftewel zo’n $ 275 miljoen). Met de transactiekosten bewees de cryptomunt weer haar toegevoegde waarde in p2p-transacties. Deze kosten bedroegen namelijk slechts $ 34,-. Overigens werd de transactie van de ene naar de andere onbekende wallet gedaan. Hiermee laat de partij achter de transactie zien dat ze vertrouwen houdt in de Bitcoin. Dat is volgens analisten niet onterecht.

Raakt de Bitcoin deze week de $ 60.000,-?

Vannacht was de Bitcoin al dicht in de buurt van het vorige koersrecord van $ 58.332,-, maar met het record in zicht vond er een kleine teruggang plaats. Op dit moment stagneert het volume enigszins en dat veroorzaakt bij analisten het gevoel dat de koersstijging die we nu zien niet duurzaam is. Er zijn echter 2 factoren die dit gevoel teniet doen.

Allereerst zijn daar de technische analyses die een aantal bullish signalen laten zien. Ten tweede start men in Amerika met de uitbetaling van het steunpakket dat Joe Biden heeft goedgekeurd. Volgens sommige analisten zal 15% van de Amerikanen hiervoor, aangemoedigd door succesverhalen na de uitbetalingen van het pakket onder Trump, in Bitcoin investeren. Als die tendens zich laat zien kan men inderdaad nog deze week de $ 60.000,- op de borden zien.

Als dit niet het geval is lijkt het echter alleen uitstel en geen afstel. De koers zou dan in de komende weken boven de $ 60.000,- kunnen stijgen door het sterk toenemende aantal institutionele beleggers. De kans op een tussentijdse correctie wordt dan echter wel groter. Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen