WANT Bitcoin break: Bitcoin en Ethereum op weg naar correctie?

Tech Robert Kroes 15 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels is de eerste handelsdag op de Europese beurzen alweer een eind op weg. Wij maken de stand op van de actuele prijs voor de Bitcoin en bekijken de gevolgen van de koerscorrectie. Ook bekijken we de prijzen voor de rest van de top 25 cryptomunten. Gaat Ethereum (ETH) ook een correctie tegemoet?

Zoals gezegd beginnen we eerst met de actuele prijzen voor Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin daalt snel in negatieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de prijs van de Bitcoin EUR 39.602,31 ($ 48.054,78) en dat is 2,78% lager dan gisteren rond deze tijd, maar nog wel ruim hoger dan afgelopen vrijdag. Toch is er sprake van een correctie ten opzichte van dit weekend, waarover later meer.

Ook de rest van de cryptomarkt laat zich leiden door correcties. We zien vooral rode cijfers. Eos (EOS) verliest met 9,62% het meest. Toch zijn er ook stijgende resultaten te noteren. Zo plust Theta Network (THETA) 15,33% in 24 uur. Uiteraard kun je alle prijzen van de top 25 cryptomunten live bekijken op de site van Tradeincrypto.com.

Gaat Bitcoin richting een correctie?

Ondanks de prijsstijging ten opzichte van afgelopen vrijdag heeft de Bitcoin vanochtend verloren. De munt leek op weg naar een koers boven $ 50.000,-, maar in de Aziatische markt verloor de munt vlak onder dat niveau tot verrassing van analisten ruim $ 3.000,-. Inmiddels is daar overigens weer $ 2.000,- van terug verdiend.

Op basis van analyses blijkt dat de markt oververhit raakte, waardoor grotere investeerders tijdelijk afhaakten. Ook de investeringen van Grayscale stagneerden.  Overigens wordt dit gecompenseerd door een sterke toename van particuliere investeerders. men is dan ook niet bezorgd over deze tijdelijke correctie en verwacht dat de munt alsnog op korte termijn de EUR 50.000,- zal doorbreken en zelfs, al dan niet na een tussentijdse correctie, door zal stoten naar $ 100.000,-.

Komt er ook een correctie voor Ethereum (ETH)?

Naast de prijs van Bitcoin zien we ook de prijs van Ethereum corrigeren. Dit ondanks het feit dat ‘Shark’ en multimiljardair Mark Cuban afgelopen weekend zijn steun voor Ethereum (ETH) uitsprak en hij openlijk twijfelde aan de toekomst van Bitcoin. Deze podcast kun je hier beluisteren. Klaarblijkelijk zijn investeerders niet direct enthousiast geworden van zijn verhaal. Afgaande op technische analyses en de verkoopgolf onder Ethereum whales lijkt de munt aan de vooravond van een forse correctie (tot wel 35% waardevermindering) te staan. Dit tij kan gekeerd worden als er druk van kopers ontstaat bij $ 1.655,- en men daardoor boven de $ 1.760,- zou sluiten. In dat geval lijkt een teruggang richting $ 2.200,- waarschijnlijk. Op het moment van schrijven bedraagt de koers $ 1.807 in dalende trend (- 1,41% in 24 uur) met bearish on-chain metrics. Dit kan dus spannend worden. Wij blijven de ontwikkelingen volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen