Bitcoin update: BTC & crypto stijgt: Biden’s order, Bill Gates + Elon Musk

Tech Robert Kroes 10 mrt 2022
Leestijd: 5 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Ook bekijken we de order van president Biden over cryptoregelgeving die positief ontvangen werd. Daarna analyseren we kritiek van Bill Gates en een theorie van Elon Musk over BTC-oprichter Satoshi Nakamoto.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 stijgen door in rally

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 38.189,09 ($ 41.950,01). Dit is 8,70% hoger dan toen de Amerikaanse markten gisteravond sloten.

Ook de prijzen van de top 25 crypto blijven snel stijgen. Afgezien van enkele stable coins zien we weer alleen groene prijzen op de digitale koersenborden. De grootste winst is voor Near (NEAR), dat + 17,48% noteert in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen analyseren.

Regering Biden publiceert aanwijzing over Bitcoin en crypto regelgeving

We zagen vanmiddag al dat we de aparte directive voor cryptoregelgeving vandaag of morgen konden verwachten door uitgelekte notities. Inmiddels is het zo ver. Vandaag maakte het Witte Huis bekend dat Joe Biden vandaag een decreet tekent waarbij hij diverse regelgevende autoriteiten in de Amerikaanse overheid opdracht geeft onderzoeken en voorstellen te doen om Bitcoin en crypto een officiële plek te geven in het Amerikaanse financiële beleid. De insteek is om consumenten te beschermen en illegaliteit tegen te gaan, maar binnen deze kaders de ontwikkeling van Bitcoin- en cryptotechnologie te ondersteunen. Het officiële memorandum kun je hier lezen.

Betekenis van de Biden directive en eerste reacties uit de markt

De nota is nog net uit, maar er wordt uiteraard al druk geanalyseerd. Een eerste commentaar komt van de economisch adviseur van het Witte Huis, Brian Deese. Zijn analyse zie je hierna.

De eerste reacties uit de markt zijn positief. Analist en influencer Jeremy Allaire noemt het zelfs een ‘watershed moment’. Hij geeft een uitgebreide analyse.

Onder de analyse zien we veel opgeluchte influencers die blij zijn dat Amerika klaarblijkelijk de ambitie heeft om een leidende rol te spelen in de ontwikkeling van Bitcoin en Crypto en daar een wereldleider in te worden. Dit zien we ook terug in de koersen.

Investeerders omarmen crypto-regelgeving, Bitcoin bull-rally?

Dat de stap van Amerika om constructieve wetgeving voor te bereiden wordt gewaardeerd zien we natuurlijk terug in de stijgende Bitcoin prijs. Daarbij verwachten veel analisten een langer positief effect. Zo publiceerde Nasdaq een uitgebreide analyse waarbij men ervan uitgaat dat dit een sterk bull-moment voor Bitcoin is. Ook Matt Hougan, Chief Investment Officer van Bitwise, verwacht een sterk bullish efffect zoals je in dit interview kunt zien.

Ook kritiek op cryptowet en Bitcoin, Bill Gates spreekt zich uit

Naast alle lof was er ook kritiek te noteren. Zo vinden de ideologische beleggers dat het juist tegen de natuur van de Bitcoin (en visie van Satoshi Nakamoto) is om zich te laten reguleren. Zij zijn bang dat de beleidsmakers te oud zijn om de materie te snappen en in goede regelgeving te vangen. Ook waarschuwen zij ervoor dat men wellicht met mooie woorden juist probeert de rol van de Bitcoin en andere crypto zo klein mogelijk te houden.

Ook Bill Gates uit kritiek op de mogelijkheden om in Bitcoin en andere crypto te investeren. Hij wijst vooral op de gevaren van criminaliteit en volatiliteit. Ook blijft hij waarschuwen voor gebrek aan regelgeving. Hij ziet de huidige situatie als mooie eerste stap, maar totdat er een feitelijke wens is blijft hij achter de inhoud van zijn kritische interview van vorig jaar staan.

Elon Musk voedt geruchten over Satoshi Nakamoto weer

Zolang de identiteit van Satoshi Nakamoto niet onomstotelijk vast komt te staan blijft de speculatie over de identiteit van de ontwikkelaar van Bitcoin een welkome afleiding voor influencers. Een van de deelnemers aan dit terugkerende spel is Elon Musk. Nadat hij eind vorig jaar naar Nick Szabo (die overigens zelf ontkende) als man achter Satoshi Nakamoto wees  dook hij nu op de naam.

Veel mensen zoeken namelijk naar clues in de naam. Elon Musk deelde een Tweet zonder tekst, waarbij hij met een verklaring voor de naam lijkt te komen. Deze komt erop neer dat er een tech-specialist is geweest die gescrabbeld heeft met de namen van grote tech-merken.

Uiteraard trok de Tweet de nodige aandacht en de crypto-gemeenschap speculeert er weer lustig op los. Zou Elon Musk zelf schuil gaan achter het overbekende pseudoniem? Alle opties liggen open, altijd leuk om te lezen en voer voor complotdenkers. Wij richten ons uiteraard weer op de reguliere markt en houden je morgen weer op de hoogte met onze cryptolunch.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen