WANT Bitcoin lunch: Bitcoin en cryptomarkt herstellen. Blijft BTC Bullish?

Tech Robert Kroes 1 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd op de eerste werkdag van de nieuwe maand. Dat is voor ons een mooi moment om een update van de Bitcoin prijs en prijzen van andere cryptomunten te verzorgen. Ook bekijken we wat Peter Brandt en andere traders voor de Bitcoin in maart voorzien. Blijft de bull-rally gaande?

We beginnen uiteraard met een overzicht van huidige prijzen voor de Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin en cryptomarkt herstellen

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 39.587,12 ($ 47.838,24) en dat is 4,30% hoger dan gisterenmiddag. Ook ten opzichte van vrijdagmiddag zien we een prijsstijging.

Daarmee loopt de Bitcoin in de pas met de golf van herstel die we over de hele cryptomarkt zien. Er zijn nog wel rode cijfers in de top 25 cryptomunten. Cardano (ADA) verliest met 4,46% het meest in 24 uur, maar over het algemeen is de markt positief. DeFi-projecten Aave (AAVE) en Solana (SOL) noteren met respectievelijk 18,71% en 16,55% het beste resultaat. Ook andere cryptomunten schrijven hun koerswinst over 24 uur in dubbele cijfers, zoals je in het overzicht met live cryptoprijzen van Tradeincrypto.com kunt zien.

Peter Brandt wacht op verlegging focus laser eyes van Bitcoin

In de laatste dagen van februari begon op Twitter de ‘laser eyes’ trend. Hiermee maakten beleggers ‘laser eyes’ in hun profielfoto om zo uit te drukken dat ze hun ogen fixeren op Bitcoin tot de prijs minimaal $ 100.000,- bedraagt. Volgens trading legende Peter Brandt wordt de prijs hiermee kunstmatig opgedreven en wachten grote investeerders tot deze zogenoemde ‘FOMO-kopers’ met verlies uitstappen. De gedachte hierachter is dat er daarna weer gezonde groei kan plaatsvinden en de bull-rally verder gaat.

Prijsverwachting op korte termijn: kantelpunt

Het is nog steeds consensus onder experts dat de bull-rally voor Bitcoin op lange termijn niet verstoord is door de correcties van vorige week. Op korte termijn ligt de situatie anders. Men voorziet namelijk een kantelpunt tussen $ 43.000,- en $ 45.000,-. Als de munt daarboven kan blijven voorziet men een verdere groei richting $ 50.000,- en kan de koersstijging doorzetten. Mocht de munt verder corrigeren richting $ 43.000,- voorziet men een verder verlies. Wel zien we dat de on-chain metrics niet allemaal bearish meer zijn. Ook de fear-and-greed index (die je met de on-chain metrics hier kunt bekijken), die vorige week nog op extreme greed stond, is nu sterk teruggelopen. Als deze indicator juist is moeten we dus een krachtig herstel zien, hetgeen op dit moment klopt. Voorzichtigheid is echter geboden. Gezien de sterke correlatie tussen BTC en andere cryptomunten verwachten analisten dat deze korte-termijn analyse ook voor andere cryptomunten geldt.

Wel investeren, maar niet in crypto?

Voor degenen die overwegen wel te investeren, maar zich niet (alleen) op cryptomunten willen richten hebben we goed nieuws. Onze zustersite MANNERS duikt namelijk sinds afgelopen zaterdag in de wereld van investeren met de gratis serie koersverwachting. Neem gerust een kijkje!

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen