WANT Crypto analyse: Bitcoin daalt, fundamentele factoren alert [video]

Tech Robert Kroes 15 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels zijn we halverwege de Europese handelsdag na de notering van Coinbase op Nasdaq. We bekijken uiteraard de actuele Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten. Ook bespreken we diverse fundamentele factoren die zorgen baren.

Uiteraard beginnen we met de actuele prijs van de Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Bitcoin daalt in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 52.187,60 ($ 62.703,-) en dat is 1,47%% lager dan tijdens de lunch van gisteren.

De rest van de cryptomarkt geeft in het algemeen een positief beeld. Wel zien we een aantal verliezers, waarbij BinanceCoin (BNB) met 3,57% de grootste daling van de dag tot nu toe laat zien. Het overgrote deel van de cryptoprijzen blijft echter positief. Sterkste stijgers zijn ChainLink (LINK) en VeChain (VET), die elkaar met respectievelijk 155,69%% en 15,64% rendement in 224 uur nauwelijks ontlopen. Op de site van Tradingview.com zien we in het overzicht met live cryptoprijzen echter een groene golf met meer stijgingen in dubbele cijfers.

Toch lijkt dit op basis van fundamentele analyses stilte voor een correctiestorm.

Institutionele beleggers maken zich zorgen over Bitcoin bubbel

De Bank of America deed onderzoek naar de ideeën van 200 institutionele beleggers over de Bitcoin. Liefst 75% van hen zegt dat zij de Bitcoin als een bubbel zien. Daarnaast is 10 % onzeker over de vraag of er sprake is van een bubbel. Slechts 16% van de investeerders is zeker van het feit dat Bitcoin geen bubbel zou zijn.

Gelukkig blijkt dat veel investeerders wel positief zijn over de koersontwikkeling op lange termijn. Verder is opvallend dat de cijfers beduidend minder gunstig zijn dan die van vergelijkbare onderzoeken van andere banken, zoals Goldman Sachs.

World Economic Forum voorziet hausse aan regelgeving

Sheila Warren, de belangrijkste Blockchain expert van het World Economic Forum, waarschuwde in een online event dat regelgevende autoriteiten zich steeds meer focussen op de crypto-industrie nu deze investeringen steeds populairder worden.

Hoewel meer regulering goed is voor het vertrouwen zorgt de aanloop daarnaar voor onrust omdat men niet zeker weet of men rekening moet houden met toekomstige veranderingen die het rendement negatief kunnen beïnvloeden.

Mike Novogratz waarschuwt voor sterke beren op korte termijn

Tot slot gaf ook influencer Mike Novogratz een waarschuwing af tijdens het online event ‘What’s ahead for Crypto’. Tijdens het evenement waarschuwde hij, simpel gezegd voor een volatiele en overspannen markt als gevolg van het enthousiasme voor de Coinbase notering. Hij voorziet dat correctie niet uit kan blijven. Een ‘wash out’ ligt volgens hem dan ook voor de hand. Op het evenement spraken veel meer influencers. Je kunt het evenement hier terugkijken.

Voor nu zijn we vooral benieuwd hoe de cryptomarkt vanavond in Amerika reageert nu de opwinding rondom de Coinbase listing gaat liggen. Wij houden je op de hoogte!

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen