WANT Bitcoin update: Bitcoin verhoogt record, investeerders let op [video]

Tech Robert Kroes 14 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Het is weer lunchtijd op de Europese financiële markten. Tijd om op deze spannende dag de actuele prijs van de Bitcoin en top 25 cryptomunten te bekijken. Daarbij vragen we ons af wat het effect van de stijging van Bitcoin is en waar je als investeerder op moet letten.

We beginnen natuurlijk met de actuele prijs van Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Bitcoin verhoogt record in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR  ($ 63.913,90) en daarmee blijft het koersrecord, dat gisteren sneuvelde, oplopen.

Ook de rest van de cryptomarkt is bijzonder positief. Alleen nieuwkomers Klayin (KLAY) en Solana (SOL) verliezen met respectievelijk 5,39% en 3,11%% in 24 uur. Grootste stijger is Dogecoin (DOGE), die liefst 73,92 % groeit in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com zien we dat veel cryptomunten hun winst in dubbele cijfers schrijven. Of dit zo blijft kun je natuurlijk zelf 24 uur per dag volgen met de live cryptoprijzen.

Waarom stijgt Dogecoin (DOGE) zo snel?

Met de stijging van Bitcoin stijgt ook de Dogecoin snel. Vraag is waar dit vandaan komt. Allereerst blijkt dat Dogecoin momenteel een hoge correlatie met de Bitcoin heeft. Dit betekent dat de koersen een redelijk simultaan patroon vormen. Momenteel is dat patroon 80%% gelijk en dat was eerder deze maand slechts 56%. Mensen zien een investering in Dogecoin klaarblijkelijk om tegen lagere prijs te profiteren van de bull-markt die door Bitcoin geleid wordt.

Daarnaast heeft men natuurlijk een sterke supporter in Elon Musk, die zowel de Bitcoin als Dogecoin lijkt te hebben omarmd. De meest cryptische berichten leiden tot een hause aan nieuwe investeerders. Dit zien we aan het bericht dat hij een uur geleden plaatste.

Waar letten investeerders op nu Bitcoin zo sterk stijgt?

Natuurlijk is het goed nieuws dat Bitcoin verder blijft stijgen. Zoals we gisterenavond zagen is de markt op lange termijn nog steeds bullish. Aan de andere kant moeten we erop bedacht zijn dat de sterke stijging ook tot een correctie kan leiden.

Als het oude gezegde: ‘buy the rumor, sell the news’ waar is zouden we voor veel cryptomunten die nu hard stijgen een correctie moeten zien zodra Coinbase op Nasdaq gelanceerd is. Dit is naar verwachting voor de meeste cryptomunten puur een correctie van de zeer snelle groei in de afgelopen dagen.

Investeerders houden als signaal voor de continuïteit van de bull-run het oude koersrecord van $ 61.780,- als eerste steunniveau en de psychologisch belangrijke $ 60.000,- als tweede steunniveau aan. Voor de andere sterk stijgende cryptomunten zijn vergelijkbare analyses te maken. Dit betekent dat we de komende tijd handelen in een onzekere markt. Hoe je op die momenten kan handelen leggen onze collega’s van Tradeincrypto.com in deze bijdrage uit.

Uiteraard letten investeerders ook op de koersverwachting op lange termijn. In deze Elliot Wave Analyse legt men dit verder uit.

Uiteraard komen wij vanavond na het sluiten van de Amerikaanse markt met een update van de stand van zaken naar aanleiding van de lancering van Coinbase op de Nasdaq, later vanmiddag.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen