Want Bitcoin break: Bitcoin daalt richting cruciaal moment. Wat gebeurt er?

Tech Robert Kroes 27 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels is de Europese handelsdag bijna voorbij en zijn de Amerikaanse beurzen volop actief. Hét moment om de actuele stand van de Bitcoin en belangrijkste cryptomunten te bekijken. Verder analyseren we waarom Bitcoin richting een cruciaal niveau beweegt en wat we daarna kunnen verwachten.

Uiteraard moeten we eerst de feiten kennen voor we gaan analyseren, daarom bekijken we snel de meest actuele koersen voor Bitcoin en de belangrijkste cryptomunten.

Bitcoin daalt, cryptomarkt wisselt

Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin prijs EUR 25.375,38 ($ 30.698,48) en dat is 2,54% lager dan gisteren. Ook zien we dat de verliezen sinds begin deze week oplopen. In de hele cryptomarkt zien we overigens correcties. Grootste daler is het Theta Network (THETA), dat 8,51% inlevert ten opzichte van gisteren. Verder valt op dat de DeFi-coins een uitzondering op de regel vormen en sterk steken. Zo noteren zowel Aave (AAVE) als Uniswap (UNI) hun dagrendement met respectievelijk 10,89% en 14,93% in dubbele cijfers. Je kunt de live cryptoprijzen uiteraard 24 uur per dag bekijken op de site van Tradeincrypto.com.

Bitcoin beweegt naar cruciaal niveau

Zoals we in de diverse On-chain metrics van Bitcoin kunnen zien is het sentiment bearish. Dit is wel te verklaren door, met name in Amerika, opvallende stijgingen van aandelenkoersen, maar baart veel insiders zorgen. Zeker omdat het steunniveau van $ 33.000,- vanmorgen los gelaten werd en er minder interesse lijkt te zijn.

Men verwacht dan ook dat de Bitcoin richting het cruciale niveau van $ 30.000,- zal dalen. Of de institutionele beleggers daarbij een dam op zullen werpen is de vraag. Het valt op dat Greyscale ondanks de dalende prijs minder enthousiast inkoopt in de laatste dagen. Insiders vragen zich af of het investeringsfonds in een klassieke bull-trap is getuind.

Wat kunnen we nu verwachten?

Als de Bitcoin ook prijs moet geven op de psychologisch cruciale grens van $ 30.000,- is er op basis van technische analyses een volgend steunniveau op $ 29.300,-. Analisten verwachten echter dat de impact van de daling zo groot zal zijn dat dit niveau geen stand houdt. Men sluit dan een verdere daling richting $ 24.000,- niet uit. Ook een negatiever sentiment op de aandelenmarkt kan de Bitcoin op korte termijn dwars zitten. Aan de andere kant kunnen het inflatiebesluit van de FED (later vandaag) en het verval van de maandelijkse Bitcoin-opties (aanstaande vrijdag) ook voor nieuwe impulsen zorgen om het enthousiasme weer aan te wakkeren. Deze kans lijkt echter niet te groot. Wij blijven het uiteraard volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen