WANT Bitcoin break: Bitcoin herstelt na bijltjesdag op cryptomarkt

Tech Robert Kroes 25 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels is de handelsdag op de Europese financiële markten voorbij. Daar beleefde de beleggers in Bitcoin en cryptomunten geen prettige dag. Wij bekijken wat er gebeurde en analyseren de toekomst. Ook leggen wij de live prijs van Bitcoin en live prijzen van top 25 cryptomunten vast.

We beginnen met de actuele prijs van de Bitcoin en de top 25 cryptomunten.

Bitcoin krabbelt op na bijltjesdag op cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 43.858,48 ($ 51.728,21) en dat is liefst 7,76% lager dan gisterenmiddag.

Toch klimt de grootste cryptomunt alweer uit het dal waar de meeste andere cryptomunten uit de top 255 nog in zitten. De cijfers zijn met uitzondering van de stable coins diep rood. Het zwaarste verlies wordt geleden door Polkadot (DOT), dat liefst 15,45% in moest leveren. Dit is, zoals je in het overzicht met live cryptoprijzen van Tradeincrypto.com kunt zien, bepaald niet de enige cryptomunt met een negatief resultaat in dubbele cijfers.

Waarom krijgen de Bitcoin en andere cryptomunten zo’n knauw?

Voor deze grove correctie zijn twee redenen aan te voeren. Allereerst maakten de woorden van Ray Dalio, waar wij gisteravond al over berichtten indruk. Verder zien we in On-chain metrics dat veel investeerders bezig zijn om hun posities af te dekken in aanloop naar de enorme hoeveelheid opties die morgen vervallen. Vanavond komen we na het sluiten van de Amerikaanse handelsdag terug op deze te vervallen opties.

De context van de correctie

Overigens is de vraag in hoeverre we moeten schrikken van deze correctie. Immers, de Bitcoin noteert ondanks deze zwarte dag nog steeds een rendement van 464,27% ten opzichte van vorig jaar. Bovendien dacht men dat de koers onder de $ 50.000,- zou duiken en zien we nu al een herstel boven de $ 50.000,-.

Daarbij zien we dat de prijzen voor opties en futures nog steeds bullish blijven. Bovendien wordt deze bullish trend vooral gevoed door institutionele beleggers, dus ook dat schept het vertrouwen dat de munt veerkracht heeft en voorlopig niet onder $ 50.000,- zal komen.

Bovendien is vandaag bekend geworden dat steeds meer overheidsorganisaties overwegen om ook in Bitcoin te investeren en ook dit is een vertrouwenwekkend signaal. Wij blijven de koersbewegingen uiteraard volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen