WANT Bitcoin update: Bitcoin draait weer, koers staat op klappen

Tech Robert Kroes 24 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de handelsdag ook op de financiële markten in Amerika ten einde. Wij maken de actuele prijs van de Bitcoin en top 25 cryptomunten op. Ook bekijken we hoe de koers van de Bitcoin op klappen staat. Vraag is welke kant de klap op zal vallen.

We beginnen uiteraard bij de actuele prijs van de Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin keert in negatieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin (BTC) een prijs van EUR  ($ 53.621,07) en dat is 1,12% lager dan gisteravond. Hiermee keert de prijs van de Bitcoin en is de winst van vanmiddag weer verdampt.

Het sentiment lijkt gedraaid voor de hele top 25 cryptomunten, want we zien nu vooral rode cijfers. Theta Network (THEWTA) verlies het meest en levert 10,54% in. Toch maken niet alle cryptomunten verlies. Nieuwkomer Kusama (KSM) noteert met een winst van 7.03% in 24 uur het beste resultaat. Op de site van tradeincrypto.com zijn steeds de live cryptoprijzen van de top 25 cryptomunten te bekijken.

Veel analisten denken dat de koers van de Bitcoin op klappen staat. Vraag is alleen of deze naar een nieuw koersrecord klapt of dat er een zware correctie op de loer ligt. We bekijken eerst het standpunt van de pessimisten.

Pessimisten rekenen op zware correctie Bitcoin

Een van de insiders die een forse prijscorrectie van de Bitcoin voorziet is Ray Dalio. Deze miljardair maakte in Amerika naam als succes-investeerder en oprichter van het hedge fund Bridgewater Associates. Hij houdt ernstig rekening met een wettelijk verbod op Bitcoin in Amerika. Hij trekt een parallel met de goudwet van 1934.

Deze wet werd aangenomen toen te veel mensen goud gebruikten in plaats van regulier geld en verbood particulieren om goud te bezitten. Gezien de recente successen en ontwikkelingen rondom de Bitcoin in India, waar een verbod dreigt, ziet hij zo’n situatie ook in Amerika als mogelijkheid. Een dergelijke prijs zou uiteraard leiden tot een enorme koersdaling.

De grootste asset manager van Europa, Amundi, voorziet ook een koersdaling. Er dreigt volgens hen geen verbod, maar een fikse toename van regelgeving leidt volgens hen wel tot een sterke correctiegolf, waarbij de waarde volgens hen terug zal vallen tot $ 30.000,- of zelfs $ 20.000,-. Wel zijn zij positiever dan Dalio, aangezien zij na deze correctie een nieuwe bullish periode verwachten.

Komt er toch een nieuw koersrecord?

Toch zijn deze twee pessimisten de uitzondering op de regel. Veel analisten zijn nog steeds bullish en verwachten eerst koersrecords voordat zij rekening houden met een stevige correctie. Zo wijst men bijvoorbeeld op de expiratie van enorme aantallen opties die komende vrijdag vervallen.

Ook zijn er sterke technische indicatoren die op nieuwe recordkoersen duiden.

Toch is het zorgwekkend dat de markt maar kort reageerde op het nieuws rondom Tesla. Daarnaast werd bekend dat Microsoft een enquête onder Xbox-gebruikers heeft verspreid waarin opmerkelijk genoeg werd gevraagd of gebruikers behoefte hebben aan Bitcoin betaaloplossingen. Hoewel zo’n ontwikkeling zeker bullish is en zelfs kan duiden op een nieuwe golf van massa-adoptie reageert de prijs van de Bitcoin vooralsnog ook niet op dit interessante nieuws. Alle reden om je voor te bereiden op een onzekere situatie. Onze collega’s van Tradeincrypto.com legden eerder uit hoe je kunt handelen in een onzekere markt.

Wij blijven de ontwikkelingen uiteraard volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen