WANT Bitcoin lunch: Elon Musk drijft Bitcoin naar break-out

Tech Robert Kroes 24 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

De lunch staat op tafel, dus de hoogste tijd voor een blik op de prijs van de Bitcoin en de prijzen van andere cryptomunten in de top 25. Daarnaast bekijken we hoe Elon Musk de prijs opdrijft naar wellicht een nieuw koersrecord.

We beginnen uiteraard met de actuele prijs van de Bitcoin en andere top 25 cryptomunten.

Bitcoin stijgt verder in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven is de prijs van Bitcoin EUR 47.596,933 ($ 56.3382,20) en dat is 3,13% hoger dan tijdens de lunch van gisteren.

Hiermee loopt de Bitcoin mooi in de pas met de positieve cryptomarkt die we op het moment zien. Er zijn wel enkele rode cijfers. Uniswap (UNI) daalt met 5% het meest. Verder zien we veel positieve cijfers. Theta Network (THETA) blijft koploper met een winst van 26,65% in 24 uur, maar, zoals we in het overzicht van Tradeincrypto.com zien, stijgen ook andere cryptomunten met dubbele cijfers.

De cryptogemeenschap mag Elon Musk weer dankbaar zijn voor deze stijging.

Bitcoin reageert op aankondiging Elon Musk

In een serie tweets kondigde Elon Musk namelijk vanmorgen aan dat het vanaf nu mogelijk is om een Tesla met Bitcoin te kopen. Daarbij kondigde hij aan dat het bedrijf de te ontvangen Bitcoins niet in zal ruilen voor fiat geld maar als Bitcoins zal houden. Daarmee wordt de schaarste met iedere Tesla dus iets groter. Ook opvallend is dat Musk benadrukt dat men eigen interne en open source software gebruikt en werkt met Bitcoin nodes. Er is dus geen financiële provider aangesteld.

Direct na het nieuws begon de koers van de Bitcoin te stijgen. In enkele minuten schoot de prijs al $ 1.000,- omhoog en inmiddels is de koers enkele duizenden dollars hoger.

Is er een nieuw koersrecord in zicht?

Uiteraard heeft die snelle koersstijging ook invloed op de technische analyses van de grootste cryptomunt. Zoals we in de grafieken van deze technische analyse zien lijkt een koersuitbraak boven $ 60.000,- aanstaande. Daarmee is ook het koersrecord van $ 61.128,- binnen bereik. Er valt dus weer genoeg te volgen en te verdienen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen