Bitcoin lunch: Correctie Bitcoin houdt aan. Waarom en wat nu? Analyses

Tech Robert Kroes 25 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Zoals gebruikelijk kijken we in de middag naar de live Bitcoin prijzen en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten. We zien dat de correctie voor de Bitcoin prijs doorgaat. Wat kunnen we nu verwachten en waar wordt de correctie door veroorzaakt? Ook kijken we naar de gevolgen op korte termijn.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijzen en de prijzen voor de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt verder, correctie cryptomarkt houdt aan

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 40.467,04 ($ 47.541,99). Dit is 3,55% lager dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook op de rest van de cryptomarkt houdt de correctie aan. De prijzen van de top 25 cryptomunten kleuren voornamelijk rood. Enige uitzondering is de Hex (HEX), die een winst van 5,58% noteert. Voor de rest zien we op enkele stable coins na alleen rode koersen. Grootste verliezer is op dit moment Solana (SOL), dat 12,95% verliest.

Waar wordt de Bitcoin correctie door veroorzaakt en wat nu?

We zien op dit moment dat er veel Bitcoin naar de beurzen wordt gestuurd. Sterker nog, toen de Bitcoin maandag door $ 50.000,- brak steeg het aantal BTC dat naar beurzen getransfereerd werd naar het niveau van de historische ‘Black Thursday’ in mei 2020, toen de koers in één dag bijna halveerde. In onderstaande analyse zien we de gevolgen op korte termijn.

Zoals we in de analyse zien verwacht men dus een correctie op korte termijn naar $ 47.000,- of het tweede support-niveau van $ 46.000,-. Als dit het geval is kan de koers daarna weer stijgen richting de bovenkant van de Bollinger bands en ligt er ruimte om te groeien naar $ 50.000,- en zelfs $ 55.000,-.

Aan de andere kant ligt een verdere daling op de loer als de Bitcoin onder de $ 46.000,- komt. In dat geval liggen de volgende steunniveaus op $ 43.000,- en $ 40.000,-.

Wacht Ethereum (ETH) ook een verkoopgolf?

In onderstaande video zien we hoe we aan de hand van on-chain metrics kunnen analyseren wat de beweging van Ethereum van wallets naar de beurzen kan betekenen. Ook als je niet in Ethereum belegt is dit een goede video om meer inzicht te krijgen in on-chain metrics en hoe je deze voor analyses kunt gebruiken.

Wat betekent dit voor het vervallen van de Bitcoin opties a.s. vrijdag?

Aanstaande vrijdag gaat 2 miljoen aan opties expireren. Dit betekent dat de optiehandelaren weer hun strategie voor de komende maand moeten bepalen. Verwachten zij een bullish of bearish maand?

Allereerst is 91% van de put opties geplaatst voor een koers van $ 46.000,- of lager. Als de prijs boven $ 46.000,- blijft worden deze opties waardeloos. De opties vervallen vrijdag om 10 uur Nederlandse tijd. Rond die tijd verwacht men ook de eerste effecten van de Jackson Hall meeting. We kunnen dus in aanloop naar vrijdag een volatiele markt zien. Wij brengen in kaart wat de vooruitblik is bij de diverse koersen die vrijdag om 10 uur op het bord kunnen staan.

  • Onder $ 45.000: 4.040 calls vs. 2.500 puts. Het netto resultaat is $69 miljoen in het voordeel van neutral-to-bullish sentiment.
  • Boven $ 46.000: 6.500 calls vs. 1.300 puts. Het netto resultaat is $239 miljoen in het voordeel van neutral-to-bullish sentiment.
  • Boven $48.000: 7.400 calls vs. 420 puts. Het netto resultaat is  $335 miljoen in het voordeel van neutral-to-bullish sentiment.
  • Boven $50.000: 12.000 calls vs. 35 puts. Het netto resultaat is $600 miljoen in het voordeel van neutral-to-bullish sentiment.

Als we deze bron mogen geloven is het vooruitzicht voor september dus bullish en zal dat vrijdag bevestigd worden door de posities die optiehandelaren in gaan nemen. Toch is deze verwachting geen zekerheid. Zo geeft het stock-to-flow model van PlanB juist een dip voor september aan. Het worden dus spannende dagen in de cryptomarkt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen