Bitcoin lunch: prijs Bitcoin en crypto stijgt, weekendblik en JP Morgan

Tech Robert Kroes 8 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

We lunchen ook vandaag met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten. Laat het je smaken! Verder blikken we vooruit naar de verwachtingen voor de Bitcoin in het weekend en delen we de visie van JP Morgan op de koersontwikkeling van de BTC.

We beginnen met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, top 25 cryptomunten positief

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 47.9988,84 ($ 55.496,97). Dit is 2,87% hoger dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten zijn positief. We zien wel enkele dalende koersen. Zo verliest Shiba Inu (SHIB) liefst 32,24%, maar daarna is InternetComputer (ICP) met 3,96% de grootste verliezer, dus dat valt mee. Veruit de meeste koersresultaten zijn positief. Grootste stijger is Polygon (MATIC), dat een + van 10,90% in 24 uur noteert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen analyseren.

Wat verwacht men van de Bitcoin prijs in het weekend?

Door het goede begin van vanochtend ligt de prijs inmiddels weer boven de $ 55.000,-. Zolang de markt de prijs boven de $ 55.000,- is er nog één weerstand op $ 56.112,- voordat de weg naar de psychologische $ 60.000,- open ligt. Als de Bitcoin deze grens van $ 55.000,- niet weet te houden dreigt er een lichte koerscorrectie, maar er ligt al een eerste steunniveau op $ 53.034,-. Daarmee lijkt de verwachting voor het weekend gunstig. De hele analyse met bijbehorende grafiek kun je hier bekijken.

Hoe denkt JP Morgan over de BTC?

Ook zakenbank JP Morgan heeft haar licht laten schijnen over de recente bull-prijzen van de Bitcoin. Zij benoemen/bevestigen daarvoor drie redenen:

  • De terugkeer van institutionele investeerders;
  • Protectie tegen inflatie;
  • De stijgende populariteit van het Lightning Network.

Het goede nieuws is dat dit allemaal structurele factoren zijn die door meerdere analisten erkend worden. Bovendien dreigt de inflatie in Amerika op lange termijn op te lopen. Daarmee zijn deze groeifactoren structureel en kunnen ze ook op de middellange termijn de Bitcoin prijs positief beïnvloeden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen