Bitcoin lunch: prijs Bitcoin en crypto stijgt door. Wat gaat BTC nu doen?

Tech Robert Kroes 7 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd, dus bekijken wij de live prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Gelukkig valt er veel positiefs te zien. Dat leidt natuurlijk tot de vraag ‘wat nu’. Wij bekijken diverse scenario’s.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, top 25 cryptomarkten bullish

Inmiddels bedraagt de live Bitcoin prijs op het moment van schrijven EUR 46.938,45 ($ 54.1881,37). Dit is 6,79% hoger dan gisteren en ook fors hoger dan tijdens onze cryptolunch van dinsdag.

Ook de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten zijn zonder uitzondering positief. De meeste winst in 24 uur is voor Shiba Inu (SHIB), dat liefst 51,52% stijging noteert. Er zijn echter meer cryptomunten die hun winst in dubbele cijfers noteren. Dit zien we op de site van Tradeincrypto.com in het overzicht met live cryptoprijzen.

Wat kunnen we van de Bitcoin prijs verwachten? Twee scenario’s

Natuurlijk zijn de mooie resultaten van de afgelopen dagen reden voor veel positieve geluiden. Toch is (nog) niet iedereen overtuigd van het feit dat we in deze bull rally koersrecords gaan zien. We bekijken eerst het scenario van een verdere prijsstijging.

De afgelopen dagen ging de Bitcoin soepel langs de weerstanden op $ 50.000,- en $ 52.000,-. Vanmorgen schoot de grootste cryptomunt zelfs even door de weerstand op $ 55.000,-, maar dat gevecht is nog niet beslecht nu de Bitcoin daar weer net onder handelt.

De enige serieuze weerstand die na $ 55.000,- nog tussen de huidige koers en het ‘all time high’ van april ligt (net boven $ 64.000,-) is die rond $ 58.000,-. De vraag is of het sentiment sterk genoeg is om deze weerstanden te slechten.

Indicatoren voor een BTC koersstijging

De Bitcoin koers ligt op dit moment 17% onder het koersrecord. Een rally van 17% is zeker niet uit te sluiten. Zo zien we dat de Fear and Greed Index extreme greed aangeeft. Daarbij zien we het marktvolume weer boven de $ 1 triljoen komen. Dit betekent dat de interesse in Bitcoin weer toeneemt.

Ook de Network Value to Transactions Ratio (NVT) geeft bullish signalen. Dit is voor het eerst sinds februari van dit jaar. Hierna volgde een fikse bull run richting het all-time high, dus ook dat stemt investeerders positief.

Aan de andere kant zijn er signalen dat we nog niet achterover kunnen leunen voor een koersrecord.

3. Waarschuwingssignalen voor een overdreven Bitcoin rally

Allereerst zien we dat de zogenoemde funding rates voor Bitcoin negatief kleuren. Daarmee is voorziet men de mogelijkheid dat de koersen juist gaan dalen. De daling kan zorgen voor meer verkoopdruk.

Daarnaast twijfelt men aan de validiteit van de Fear & Greed index. Volgens sommigen zou het aandeel van social media in bepaling van die indicator te zwaar wegen.

Daarnaast hangt men zwaar aan de mening van analisten. Zo hebben meerdere analisten voor oktober een verwachting van $ 63.000,- uitgesproken en zou de markt zich richting die verwachting kunnen gedragen. John Bollinger is dan ook voorzichtig optimistisch. Hij voorziet een stijging maar adviseert tegelijk te kijken naar een top of exit strategie om te verkopen.

Wij hebben het gevoel dat de bulls op dit moment nog in de overhand zijn, maar het is natuurlijk altijd goed om je voor te bereiden op onzekere omstandigheden in de markt. Onze collega’s van Tradeincrypto.com leggen uit hoe je dat kan doen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen