WANT Crypto break: Bitcoin na Amerika, SEC krijgt tik en Satoshi…

Tech Robert Kroes 13 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is ook de eerste handelsdag op de Amerikaanse financiële markten ten einde. Wij bekijken de prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Verder zien we hoe de SEC weer een gevoelige tik krijgt in de rechtszaak tegen Ripple (XRP) en blijkt Satoshi Nakamoto nog steeds bizar rijk.

We beginnen met de actuele prijs van de Bitcoin en actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Bitcoin nog steeds horizontaal in volatiele cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 50.304,79 ($ 59.935,50) en dat is 0,65% hoger dan gisteren, maar nog een klein beetje onder de koers die we zagen toen we zaterdag onze crypto koersverwachting presenteerden. Daarmee zet de horizontale prijsontwikkeling van de Bitcoin door en dat is opmerkelijk, want de rest van de top 25 cryptomunten is behoorlijk volatiel.

Zo zien we dat er diverse cryptomunten zijn die hun 24-uursresultaat in dubbele cijfers schrijven. Grootste winnaar is Uniswap (UNI) die 20,41% winst noteert in 24 uur. Ook zijn er verliezers. Filecoin (FILE) levert met 7,04% het meest in over de afgelopen 24 uur. Hiermee krijgt een volatiel weekend, waarin een fiks aantal koersrecords viel, een passend vervolg. Opvallend is dat de koers van de Ripple (XRP) niet profiteert van de tik die de SEC vandaag kreeg in het proces dat zij tegen Ripple (XRP) begonnen is. Uiteraard kan je de live cryptokoersen 24 uur per dag volgen via onze collega’s van Tradeincrypto.com.

SEC krijgt tik in proces tegen Ripple (XRP)

Vorige week zagen we al dat de advocaat van Ripple (XRP) erg enthousiast reageerde naar aanleiding van de vondst van een aantal documenten. Hierin werd aangetoond dat de SEC Ripple niet als security zag, terwijl de inzet van de rechtszaak die de SEC heeft aangespannen daar juist om draait. Vandaag kreeg de SEC in het bewuste proces weer een tik. Zij had toestemming gevraagd om de persoonlijke informatie van topmannen Brad Garlinghouse en Christian Larsen van de laatste 8 jaar te bekijken. De rechter wees deze eis af. Zij vond dat de heren met de toezegging om over die periode hun persoonlijke handel in Ripple (XRP) te openbaren ver genoeg gegaan waren. Zoals je in het koersoverzicht ziet reageren beleggers (nog) niet op dit nieuws.

Bitcoin ontwikkelaar Satoshi Nakamoto is nog steeds gruwelijk rijk

Hoewel Satoshi Nakamoto al sinds 2013 verdwenen is en zijn kapitaal in Bitcoin sindsdien onaangeroerd is gebleven profiteert hij toch van de sterk stijgende koers. Zijn kapitaal, bestaande uit zo’n 1 miljoen Bitcoin is door de koersstijging nu zo’n 59 miljard dollar waard. Daarmee komt hij op de roemruchte Forbes Miljardairslijst 2021 voor het eerst bij de 20 rijkste personen ter wereld. Daar moeten we voor de volledigheid zijn vermogen uit de hard fork van Bitcoin Cash (waarde $ 650 miljoen), Bitcoin SV ($ 250 miljoen), Bitcoin Gold ($ 1,1 miljoen) en andere hard forks eigenlijk nog bij optellen. Dit maakt het mysterie omtrent zijn persoon alleen maar groter.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen