Bitcoin lunch: Prijs BTC en crypto daalt, waarom? Bulls en verwachting

Tech Robert Kroes 15 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is het weer tijd voor de laatste Bitcoin lunch van de week. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.  Waarom dalen de prijzen? Daarna bekijken we wat institutionele beleggers doen. We sluiten af met de Bitcoin weekverwachting.

Natuurlijk brengen we je eerst op de hoogte met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 37.111,47 ($ 40.160,27). Dit is 2,43% lager dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 crypto dalen licht, al zijn er uitzonderingen. De grootste winst van vandaag is op dit moment voor Ripple (XRP), dat + 6,65% noteert. Het grootste verlies van de dag is tot nu toe voor Near Protocol (NEAR) met -8,63%. Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com 24 uur per dag en dus ook het hele paasweekend alle live cryptoprijzen analyseren.

Waarom daalt de Bitcoin prijs?

De daling van de Bitcoin prijs is volgens experts vooral te wijten aan de stijgende populariteit van de Amerikaanse Bond Yields en de technische analyses.

Nu de Amerikaanse Bond Yields populairder worden duidt dit erop dat beleggers op zoek gaan naar investeringen met minder risico. De angst voor inflatie en recessie kan daar debet aan zijn. Een mogelijkheid is dat zij zich indekken tegen een mogelijk ingrijpend rentebesluit van de FED. De eerst volgende FOM-meeting (op 3 en 4 mei) komt namelijk snel dichterbij.

Ook technische BTC indicatoren op korte termijn zijn bearish

Door de koersdaling veranderen ook de technische indicatoren op korte termijn. Zo zien we dat de prijsdaling van Bitcoin zorgt voor een zgn. bearish engulfing candlestick. Ook de MACD en RSI lopen terug en duiden op verdere koersdaling op korte termijn. Tot slot lijkt de Bitcoin prijs in de laatste fase van een 3-voudige correctiegolf te bewegen.

Institutionele beleggers houden vertrouwen in Bitcoin

Op de middel(lange) termijn zijn de vooruitzichten volgens experts nog steeds bullish. Dit blijkt ook uit de transacties van institutionele beleggers.

Zo zien we dat zij steeds meer Bitcoin van de beurs halen en in private wallets bewaren. Dit zien we in onderstaand overzicht van on-chain metrics specialist Glassnode.

Door de exodus wordt de liquiditeit van beurzen minder, waardoor een prijsopdrijvend effect ontstaat. Investeerders zien grote uitstroom dan ook als positief.

Ook institutionele beleggers zelf laten weten vol vertrouwen te houden. Zo hintte pionier MicroStrategy in een brief aan investeerders informeerde CEO Michael Saylor hen dat het bedrijf van plan is om meer Bitcoin aan te schaffen. De hele brief kun je hier lezen.

Bitcoin koersverwachting voor Pasen en de komende week

Ondanks de tegenvallende week blijven analisten positief. Zo voorzien zij voor de komende week een bullish rally zodra de huidige correctie is afgerond.

Op basis van de analyses ligt de bodem van die correctie vermoedelijk tussen $ 37.800,- en $ 37.600,-. Wanneer de bodem bereikt is, is er ruimte voor een zogenaamde bullish reversal. Dit zou gezien alle bull signalen op basis van de technische analyses op langere termijn ook voor de hand liggen.

Zolang de Bitcoin prijs niet onder de $ 34.752,- komt voorzien de analisten dat er volgende week een sterke rally plaats kan vinden, waarbij $ 550.000,- het koersdoel is. Hoe zij hiertoe komen zie je in onderstaande video-analyse.

Persoonlijk zijn wij iets voorzichtiger. Op basis van de technische analyses zou een bullish correctie voor de hand liggen, maar voorlopig reageert de markt nog niet overtuigend op de aaneenschakeling van bull-signalen.

Daarnaast zijn zowel deze week als volgende week ‘gebroken’ handelsweken. Vandaag zijn in verband met Goede Vrijdag zowel in Amerika als in Europa de financiële markten gesloten. Maandag gaan de Amerikaanse beurzen wel weer open, maar blijft Europa gesloten in verband met Tweede Paasdag. Dat betekent dat de markt in de tussentijd vooral geregeerd wordt door particuliere beleggers. Deze hebben de neiging voorzichtiger te zijn en sneller te reageren op impulsen. We voorzien dus een volatiel Paasweekend.

Daarbij zien we volgende week op basis van de economische kalender en cryptokalender een rustige handelsweek, waarmee de markt vooral vatbaar lijkt voor actuele ontwikkelingen. Wij bereiden ons dus voor op de mogelijkheden om geld te verdienen in een onzekere markt.

Uiteraard zullen wij de marktontwikkelingen volgen met onze Bitcoin- en crypto updates. Wij wensen jullie uiteraard alvast fijne Paasdagen!

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen