Bitcoin lunch: prijs Bitcoin en crypto crasht: Analisten, alerts en verwachting

Tech Robert Kroes 6 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is het weer tijd voor de Bitcoin lunch. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we de verwachtingen van experts en alerts. We sluiten af met de weekverwachting van de Bitcoin prijs voor komende week.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Crash live Bitcoin prijs en top 25 crypto zet door

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 34.343,74 ($ 36.191,85). Dit is 8,62% lager dan tijdens onze Bitcoin bevrijdingslunch van gisteren.

Ook voor de andere crypto uit de top 25 blijven de beren aan de leiding. Afgezien van enkele stable coins zien we alleen rode cijfers op het digitale koersenbord. Het grootste verlies is momenteel met -1,69% voor Near Protocol (NEAR). Op de site van Tradeincrypto.com, waar je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen kunt checken zien we dat meer crypto hun verlies in dubbele cijfers moeten schrijven.

Analisten twijfelen over redenen Bitcoin crash en zien lichtpunten

We zagen gisteravond al dat als reden voor de crash naar het FED-rentebesluit gewezen werd. Waar in eerste instantie positiviteit overheerste veranderde het sentiment. Inmiddels wijzen analisten ook op andere mogelijke oorzaken voor de crash, maar men is niet eenduidig. Zo wijst men naar negatieve commentaren van Elon Musk, twijfel over de kwaliteit van coins en andere factoren.

Toch zijn er ook lichtpunten te zien. Zo daalde de Bitcoin vanmorgen flink onder $ 36.000,- (naar $ 35.571,90), maar steeg de koers weer snel. Ook zien we dat de koopjesjagers zich melden. Het volume neemt namelijk toe tot recordhoeveelheden.

Problemen en alerts voor BTC

Toch delen experts stevige waarschuwingen uit. Zo waarschuwen experts voor het feit dat het grootste BTC probleem van dit moment (gebrek aan koopdruk en actieve institutionele kopers) blijft.

Andere analisten waarschuwen ervoor dat de Bitcoin pas kans maakt om te herstellen als de koers boven de weerstand op $ 37.000,- uitkomt. Aan de andere kant ziet men een kantelpunt als de koers naar $ 35.500,- valt. Als de markt bullish is zou dit het moment zijn om in te stappen en terug te vechten naar $ 37.000,-. In ander geval ligt een snelle koersdaling naar $ 32.000,-. Hier ligt nu nog een sterk BTC bull-front, maar de vraag is of dat stand houdt als de prijs zo snel blijft dalen.

Bitcoin weekverwachting voor komende week

Nu we weten welke Bitcoin koersen dit weekend belangrijk zijn is het natuurlijk ook interessant om vooruit te kijken naar de Bitcoin-verwachting voor volgende week.

Op basis van onderstaande BTC video-analyse zien we dat de koers bij het sluiten van de week belangrijk is. Het kantelpunt ligt op $ 34.752,-. Als de koers daaronder ligt verwacht men een sterk negatieve week, waarbij prijzen zelfs onder $ 30.000,- kunnen komen om de liquiditeit onder de stop-losses op de kunnen pakken en zo een sterk fundament te leggen voor een nieuwe bull run. Hiervoor moet de munt dus juist boven die $ 34.7552,- eindigen. In dat geval kan de koers verder stijgen naar $ 40.000,- om via $ 52.000,- door te stijgen naar de ATH of zelfs een nieuw koersrecord te zetten. Zoals je in onderstaande video-analyse ziet en de technische analyses ziet is dat scenario op dit moment helaas nogal theoretisch.

Samengevat lijkt het er dus op dat we een volatiele week tegemoet gaan waarbij de koers zowel bearish als bullish uit kan breken. Dit scenario is voor veel traders signaal om voorzichtig te zijn en leverage te vermijden. Gelukkig kan je ook rendement halen in een onzekere cryptomarkt.

Wij blijven uiteraard verslag doen van de koersen en gebeurtenissen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen