Crypto update: prijs BTC en crypto crasht. Waarom? Wat nu? Gucci?

Tech Robert Kroes 6 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is de Amerikaanse markt gesloten na een bewogen handelsdag. We bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten die flink crashen. Uiteraard vragen we ons af waarom en wat nu. Het uitgeven van jouw crypto bij Gucci is wellicht een mogelijkheid.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs crasht samen met top 25 crypto

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 34.617,40 ($ 36.507,81). Dit is 8,37% lager dan tijdens onze crypto update van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 crypto crashen. We zien afgezien van enkele stable coins alleen rode cijfers op de digitale koersenborden. Het grootste verlies van de dag is met -11,66% voor Near Protocol (NEAR). Op het overzicht met live cryptoprijzen op de site van Tradeincrypto.com zien we dat er meer cryptomunten hun verlies vandaag in dubbele cijfers noteren.

Waarom dalen de prijzen van Bitcoin en andere crypto zo snel?

Van het optimisme over de voorzichtige rentemaatregelen die de FED gisteren aankondigde is, zoals we aan de koersen kunnen zien, niets meer over. Dit komt omdat analisten het FED-beleid onder de loep genomen hebben en alarm slaan.

Enerzijds zijn zij bang dat de voorzichtige koers van de FED ervoor zorgt dat de inflatie te hoog blijft. Anderzijds is er een kans dat een versnelde verhoging van de rente zal leiden tot recessie. Ook zou de FED dan haar standpunt van gisteren moeten herzien en dat is niet goed voor het macro-economisch vertrouwen.

Daarnaast zijn er drie crypto-specifieke omstandigheden die de koersval van crypto verergeren:

  • Ondanks het optimisme wist de Bitcoin koers niet boven de $ 40.000,- te blijven waardoor deze weerstand niet gebroken werd en er dus een terugval kwam;
  • Daarbij speelt de correlatie met (tech)aandelen de crypto parten. Hierdoor werd de cryptomarkt meegezogen in de koersdalingen van onder meer de S&P500 (-3,4%), Dow Jones (3%) en Nasdaq (4,8%).
  • Hierdoor werd het onderpand van crypto voor long posities met hefboom voor de Bitcoin voor veel beleggers te weinig waard waardoor hun posities geëxecuteerd werden. Dit ging hard, zo executeerden de cryptobeurzen op het diepste punt van de crash meer dan $ 100 miljoen aan waarde in één uur. Hierdoor ging de crypto-sneeuwbal op volle kracht rollen.

Wat kunnen we nu verder verwachten voor crypto?

Doordat de Bitcoin niet door de $ 40.000,- kon breken blijft de grootste cryptomunt in een consolidatiepatroon zitten. Daarmee verwacht men dus op korte termijn een horizontale koersontwikkeling. Deze wordt naar verwachting door de markt gevolgd, tenzij er bullish factoren voor specifieke cryptomunten gaan gelden.

Overigens blijven de bandbreedtes smal en is er dus gerede kans op een toekomstige uitbraak. De kans dat deze bullish wordt is volgens analisten nog steeds groot. Pas bij een dagsluiting van $ 34.500,- of lager is een bearish scenario volgens hen reëel. Als dit gebeurt kan de schade hard oplopen. Men verwacht dan namelijk voor de Bitcoin een koers doel onder $ 31.000,- (15% verlies ten opzichte van de huidige koers). Het effect van de cryptosneeuwbal en daarmee het effect op de andere crypto laat zich dan raden.

Met crypto betalen bij Gucci

Bij alle commotie over beleggingen zouden we haast vergeten dat crypto onder meer bedoeld is als betaalmiddel. Gucci helpt ons hieraan herinneren. Het design-concern kondigt namelijk aan ook betalingen in crypto te gaan accepteren.

Het wordt mogelijk om met 10 verschillende crypto (Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Wrapped Bitcoin (WBTC), Litecoin (LTC), Shiba Inu (SHIB), Dogecoin (DOGE) en nog onbekende stable coins die aan de dollar gekoppeld zijn) te betalen.

Vanaf eind deze maand gaat men proefdraaien met crypto in de winkels Wooster Street in New York, Rodeo Drive in Los Angeles, Miami Design District, Phipps Plaza in Atlanta en The Shops at Crystals in Las Vegas. Zodra deze proef is afgerond en men de resultaten verwerkt heeft volgt uitrol naar alle Gucci-winkels in Noord-Amerika. Óf en wanneer Gucci cryptobetalingen in Europa aan gaat bieden is (nog) niet bekend.

Al met al is er dus weer genoeg om te volgen en bij te praten, zoals bijvoorbeeld tijdens onze Bitcoin lunch van morgen.

Vergeet ondertussen niet onze Bevrijdingsspecial over beleggen in de Tweede Wereldoorlog te lezen!

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen