Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto daalt: analyses, historie + verwachting

Tech Robert Kroes 11 apr 2022
Leestijd: 5 minuten

Ook deze week serveren we weer de dagelijkse Bitcoin lunch. We bekijken vandaag de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarnaast blikken we terug op de resultaten in de afgelopen week, bekijken we de correlatie, staan we stil bij een historische dag en blikken we vooruit naar de BTC koersverwachting voor de komende week, waarover de meningen verdeeld zijn.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs daalt net als prijzen van de top 25 crypto

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 38.281,24 ($ 41.614,76). Dit is 2,14% lager dan gisteren en ook fors lager dan tijdens onze Bitcoin lunch van vrijdag.

Ook voor de andere prijzen van de top 25 cryptomunten is het sentiment negatief. We zien momenteel op de stable coins na alleen prijsdalingen. Het grootste verlies van de dag tot nu toe is met -7,88% voor Terra (LUNA).

Resultaten: slechte week voor Bitcoin en crypto

De verliezen van vandaag hebben natuurlijk ook invloed op het crypto resultaat van afgelopen week.

Dat is duidelijk te zien, want ook bij de resultaten over de afgelopen 7 dagen zien we (afgezien van enkele stable coins) alleen negatieve resultaten. Met -1,30% hield Dogecoin (DOGE) de schade het meest beperkt, terwijl investeerders in Terra (LUNA) met -22,76% de grootste tik moesten incasseren. Bitcoin (BTC) was een middenmoter met 9,43% verlies.

Desondanks bleven de maandresultaten deels positief. Over de afgelopen 30 dagen is het rendement van de Bitcoin (BTC) nog steeds + 8,46%, maar ook hier is de grootste cryptomunt middenmoter. Het grootste verlies is namelijk voor Ripple (XRP) met -9,81%, terwijl Near Protocol (NEAR) met +51,50% de grootste winst over 30 dagen noteert.

Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen analyseren.

Correlatie BTC baart zorgen

Crypto influencer Arthur Hayes signaleert in een uitgebreide blog de aanhoudende correlatie tussen Bitcoin en aandelen. Dit betekent voor de korte termijn volgens hem niet veel goeds. Op de langere termijn voorziet hij echter dat de Bitcoin zich los zal maken van de correlatie, waardoor er op langere termijn meer rendement te verwachten valt dan bij de beleggingen in aandelen.

Daarmee wijkt zijn mening af van de vele analisten die denken dat het ergste voorbij is en er een snel herstel van de markt te verwachten is. Daarmee ontstaat er een principiële discussie die we direct terug zien in de weekverwachting voor de komende week.

Bitcoin koersverwachting: technische bulls of historische bears, de markt heeft altijd gelijk

We publiceren al even geen crypto koersverwachtingen meer omdat blijkt dat een weekverwachting momenteel niet nauwkeurig genoeg is. Dit is te wijten aan het feit dat de historie van Bitcoin en crypto nog betrekkelijk kort is en we niet eerder een crisis zagen waarbij institutionele beleggers zoveel in Bitcoin en crypto investeerden. Daarnaast maakt het verleden de markt onrustig.

Koersval op historische dag zorgt voor pessimisme over BTC en crypto

Vandaag is het namelijk mid-halving day. Dit betekent dat we precies 2 jaar na de laatste halving en 2 jaar voor de volgende halving zijn. In een eerdere BTC lunch legden we al uit dat dit in het verleden het startsein was voor een langdurige bearish trend (waarin uiteraard nog steeds koersschommelingen plaats vinden en dus winst te behalen valt).

We zagen echter de afgelopen periode dat de torenhoge koerswinsten ook minder scherp waren dan tijdens de vorige cycli na de halvings, dus redeneren analisten dat de toekomst na mid-halving day ook wel eens anders zou kunnen zijn. Nu de prijzen op deze historische dag kelderen ligt de analyse van de eerdere mid-halving events ineens uiterst scherp in het zicht. Dit stemt sommige analisten tot somberheid. Zij voorzien een prijsdaling naar $ 37.000,- en als de BTC prijs daaronder schiet zelfs een bear markt.

Technische analyses en fundamentele factoren duiden op Bitcoin bull

Analisten die zich meer op fundamentele en technische analyses focussen kijken heel anders naar de markt. In hun weekverwachting tippen zij de Bitcoin als bullish (net als andere cryptomunten) en gaan zij juist uit van een koersdoel dat op $ 52.000,- kan liggen. Deze tip wordt ondersteund door onafhankelijke video-analyses, zoals je in onze weekend-bijdrage kon zien.

Met deze tweespalt kunnen we niet anders dan concluderen dat de markt altijd gelijk heeft en ook hier de tijd zal uitwijzen welk kamp het gelijk aan de zijde heeft. Wij blijven daarvan ook de komende week verslag doen in onze Bitcoin en crypto updates (rond lunchtijd en na het sluiten van de Amerikaanse markten).

Ben je benieuwd naar de koersverwachting voor andere beleggingen?

Risicospreiding is één van de instrumenten in het mandje van investeerders om maximaal rendement te halen. Als je naast crypto ook andere investeringen doet of volgt is het natuurlijk ook interessant (en hopelijk profijtelijk) om eigen onderzoek te doen naar de koersverwachting voor andere bijlage. Wij kunnen je daarbij op weg helpen met onze koersverwachting op zustersite MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen