Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto daalt. BTC & inflatie, key prijs en SEC

Tech Robert Kroes 28 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we of BTC echt bescherming tegen inflatie biedt. Vervolgens staan we stil bij belangrijke uitspraken van de SEC en tot slot bekijken we de key Bitcoin koersen op korte termijn.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 19.942,25 ($ 21.044,04). Dit is 1,94% lager dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de meeste crypto uit de top 25 zijn negatief. Afgezien van enkele stable coins zien we alleen rode cijfers. Het grootste verlies is momenteel met -7,58% voor Dogecoin (DOGE). Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Is Bitcoin echt een bescherming tegen inflatie?

Bitcoin heeft lang de reputatie van beschermer tegen inflatie gehad. Nu de inflatie razendsnel stijgt en de BTC prijs desondanks daalt vragen mensen zich af of die claim wel juist is. In een uitgebreid opinieartikel op Nasdaq gaat Jordan Wirsz op onderzoek uit.

Hij legt eerst uit hoe de FED bekneld zit tussen de stijgende inflatie, de Amerikaanse staatsschuld en lage rente. Wanneer de FED de rente sterk verhoogt zal de inflatie afremmen, maar zal ook de rente op de staatsschuld stijgen. De FED kan dan vervolgens simpelweg geld bijdrukken om de rentes te betalen, maar dat zal weer leiden tot meer inflatie. Deze situatie noemt men de ‘debt spiral’.

Vervolgens legt hij aan de hand van de ‘money supply (M2)’ uit dat de de Bitcoin-prijs veel meer correlatie heeft met het monetair beleid dan met de inflatie. Uit deze analyse blijkt dat de Bitcoin prijs, onafhankelijk van inflatie, sterk kan stijgen als de FED de money supply verhoogt. Ook constateert hij dat anders dan in voorgaande crises obligaties niet functioneren als veilige belegging. Daarmee komt de standaard structuur van een portefeuille in gevaar.

Tot slot komt hij tot de conclusie dat waarde geschept wordt door werk. Hierdoor zouden goud en Bitcoin (door Proof of Work validatie) volgens Wirsz beide waardevast kunnen zijn in tijden van inflatie en stijgende prijzen. Omdat BTC makkelijker te verhandelen is dan goud concludeert hij dat Bitcoin dus inderdaad een goede hedge tegen inflatie is.

Het hele artikel over BTC als inflatie hedge kan je hier lezen.

SEC bevestigt goed en slecht nieuws voor BTC, markt reageert niet

In de discussie over de vraag of Bitcoin en crypto nu wel of geen security zijn bevestigde SEC-voorzitter Gensler in een interview met CNBC het eerdere standpunt van de SEC dat de Bitcoin een commodity is en dus niet onder de strenge regels van securities valt.

Ook gaf hij aan dat er andere cryptomunten zijn die de SEC niet als securities ziet, maar hij wilde geen criteria toelichten of namen van andere commodity crypto noemen. Het interview met Gensler kun je hier bekijken.

De opmerkingen van Gensler werden door de markt zeer positief ontvangen. Daarom is het des te opvallender dat de markt niet reageerde op dit nieuws aangezien de koersen vandaag negatief zijn.

Daarmee is natuurlijk de vraag wat experts over de Bitcoin prijs denken.

Dit is de Bitcoin prijs verwachting op korte termijn. Deze koers is key

Inmiddels zien we dat de Bitcoin prijs consolideert. De waarde van grootste cryptomunt draait momenteel rond $ 21.000,- en dit is direct de key koers waar investeerders hun ogen op richten voor de korte termijn. Als deze prijs namelijk dalend doorbroken wordt kunnen we meer bearish beweging verwachten. Analisten voorzien dan dat de koers weer richting het steunniveau rond $ 19.000,- kan dalen.

Aan de andere kant is er ruimte voor prijsstijging als de Bitcoin prijs stabiel boven $ 21.000,- weet te komen en dit niveau als steunniveau kan gaan fungeren. Verdere prijsstijgingen richting het 20-daags voortschrijdend gemiddelde ($ 22.900,-) en $ 24.000,- (het 50% Fibonacci retracement niveau) lijken dan mogelijk. Vooralsnog lijkt zo’n bullish BTC scenario de wens de vader van de gedachte, aangezien het sentiment bearish is.

Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen