Bitcoin lunch: Prijs BTC en crypto vlak. Resultaten, key koersen en gratis…

Tech Robert Kroes 27 jun 2022
Leestijd: 5 minuten

Ook vandaag analyseren we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we de crypto resultaten van de afgelopen week en maand, waarna we de Bitcoin prijs analyseren. Tot slot leggen we je uit hoe je gratis (beter) kunt leren beleggen in crypto.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto vlak

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 20.337,63 ($ 21.464,39). Dit is 0,14% hoger dan gisteren rond deze tijd en ook hoger dan tijdens onze Bitcoin lunch van afgelopen vrijdag.

Ook de prijzen van de top 25 crypto zijn over het algemeen vlak. Er zijn wel uitschieters naar boven en naar beneden. Het grootste verlies is momenteel met -3,44% voor Polygon (MATIC). Dogecoin (DOGE) boekt met 10,54% de hoogste winst van dit moment. Dit weekend zagen we overigens ook hoe Dogecoin interesse krijgt waar ze minder blij mee is.

Resultaten: positieve week voor Bitcoin, crypto presteert beter

Ondanks de vlakke start van de week kende de cryptomarkt over het algemeen een positieve week. Alleen de stable coins noteerden lichte rode cijfers. Polygon (MATIC) noteerde met + 51,85% de grootste winst van de week. Ook veel andere crypto schreven het resultaat met dubbele cijfers. De Bitcoin (BTC) bleef daar met +4,32% achter.

De positieve weekresultaten beïnvloeden voor veel crypto uit de top 25 ook de maandresultaten. Hier presteerde Leo Token (LEO) het beste met een resultaat van + 20,33%. Toch was de opleving niet genoeg voor alle crypto om positieve maandcijfers te schrijven. Met -29,36% leed Lido Staked Ether (STETH) het grootste verlies. Ook hier eindigde de Bitcoin (BTC) in de staart met -25,28%.

Op de website van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle resultaten en alle live cryptoprijzen analyseren.

BTC op weg naar historische bear markt

Inmiddels komt het einde van de maand nabij. Ondanks het herstel van de afgelopen week is de Bitcoin prijs op weg om zo laag de maand uit te gaan dat er historie geschreven wordt. ZO zou de BTC voor het eerst in haar bestaan onder het voortschrijdend gemiddelde over 200 weken kunnen duiken.

Daarnaast zien we in rapportages van Glassnode dat er meer historische laagterecords gebroken kunnen gaan worden. Zo zien we dat de munt niet alleen onder het voortschrijdend gemiddelde over 200 weken duikt, maar ook onder de realized price handelt. Daarnaast zien we dat ook de miners massaal beginnen te verkopen. Analisten laten zien dat dit zeer zeldzaam is en ook vaak een teken is van marktherstel.

Daarmee is natuurlijk de vraag welke key Bitcoin koersen beleggers nu in de gaten houden.

Bitcoin key prijzen op korte en lange termijn

Op korte termijn zijn alle ogen gericht op het voortschrijdend gemiddelde over 200 weken. Dit ligt rond $ 23.000,-. Als de Bitcoin prijs deze grens weet te doorbreken ligt er nog een weerstandsniveau op het 0,382 Fibonacci retracement niveau op $ 23.275. Als ook deze grens gebroken wordt lijkt er een vrije ruimte tot $ 30.000,- te ontstaan.

Toch verwachten veel crypto-experts dat het leed nog niet geleden is. In dat geval zien we een supportniveau tussen $ 19.000,- en $ 18.000,-. Als dit onvoldoende blijkt blijft de markt bearish. Een supportniveau op $ 17.924,- is dan de laatste barrière om een verdere koersval te voorkomen.

Overigens is de vraag hoe snel de Bitcoin weer boven de $ 30.000,- zal handelen. Op basis van historische analyses zou dit een jaar kunnen duren, waarna over 487 dagen weer een grotere rally kan volgen.

Zoals je ziet ligt dit in lijn met de eerdere bear rally’s in 2015 en 2018.

Leer gratis crypto beleggen en verdien mooie prijzen!

Vanaf vandaag kun je bij onze onafhankelijke collega’s van virtueelbeleggen.com gratis virtueel beleggen in crypto. Zo kun je vertrouwd raken met de gang van zaken op een cryptobeurs. Ook vind je diverse cursussen waarmee je gratis kunt leren (crypto)beleggen. Ervaren beleggers kunnen hier zonder kosten en financieel risico hun strategieën testen.

Daarnaast organiseert men leuke crypto competities, waarin jij je beleggingsvaardigheden kunt meten met andere beleggers en mooie prijzen kunt winnen. Je vindt alle informatie over virtueel crypto beleggen hier.

Wel beleggen maar niet (alleen) in Bitcoin en crypto?

Zoals je inmiddels misschien wel weet analyseren we niet alleen de prijzen van cryptobeleggingen, maar bekijken we ook de koersverwachting voor andere populaire beleggingen zoals aandelen, goud, olie en FOREX. Hoe dit plaatje er voor de komende week uitziet lees je uiteraard in onze nieuwste koersverwachting.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen