Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto stijgt. Bijzondere BTC investeerders

Tech Robert Kroes 8 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

In deze wat late Bitcoin lunch bekijken we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we welke categorieën nieuwe investeerders er op de markt komen en hoe zij de BTC prijs interpreteren.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto stijgen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 28.357,71 ($ 30.403,44). Dit is 3,20% hoger dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 crypto zijn op enkele stable coins na positief. De grootste winst van de dag tot nu toe is met + 13,16% voor ChainLink (LINK). Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Nu de Bitcoin nog steeds binnen de consolidatiezone handelt en we gisteren al bespraken welke key koersen daarbij horen bekijken wij vandaag welke nieuwe soorten investeerders in Bitcoin stappen en welke invloed zij op de markt hebben.

Institutionele beleggers pompen vertrouwen in Bitcoin

Inmiddels zijn institutionele beleggers niet ‘nieuw’ meer te noemen, maar wel nieuw is het feit dat zij dominant worden bij de handel in bekende crypto zoals Bitcoin.

Dat betekent dat er veel geld beschikbaar komt om de BTC koers te sturen. Soms wordt er zelfs extra geld gezocht. Zo leende MicroStrategy $ 2,4 miljard om in Bitcoin te investeren. Deze leningen zijn zo opgezet dat zij niet direct in fiat geld terugbetaald hoeven te worden. Zo wordt een groot deel van de lening bij het verstrijken van de leentermijn omgezet in aandelen. Ook gelden de te kopen BTC als onderpand voor een ander deel van de lening.

Het voordeel voor de crypto-markt is dat men daarmee kan zien dat er grote vraag is en zal komen. Daarmee lijkt de markt op stijgende prijzen te kunnen rekenen en wordt een bear-rally afgeremd. Aan de andere kant moet de BTC-prijs boven de $ 20.000,-/$ 21.000,- blijven om ervoor te zorgen dat het onderpand genoeg is om de leningen te dekken. Dit maakt aandeelhouders van het beursgenoteerde MicroStrategy nerveus. De koers van het aandeel daalt dan ook al een tijd.

Indirecte BTC beleggers blijven kopen

Een andere categorie beleggers die steeds meer interesse in Bitcoin toont is die van de ETF kopers. In Amerika is het voor veel bedrijven verboden om rechtstreeks BTC en andere crypto te kopen. Dit lost men op door een fonds op te richten dat crypto koopt. De aandelen in dat fonds zijn dan weer vrij verhandelbaar. Het handelen in die aandelen is toegestaan voor bedrijven die niet rechtstreeks crypto mogen kopen.

Ook hier is het natuurlijk goed om te zien dat er meer vraag naar BTC en andere crypto komt. Een ander effect is dat de cryptoprijzen daarmee voorspelbaarder worden.

De bedrijven die ETF’s beheren berekenen namelijk een premie voor hun diensten. Als er een bear-tendens is zijn er minder kopers en bieden deze leveranciers fikse kortingen op hun premies. Bij een sterke bull-verwachting lopen de prijzen vaak sterk op en moet er op de premie soms zelfs een opslag betalen. Het volgen van deze premies geeft dus inzicht in de positie die ETF-houders innemen.

Miljardairs zien Bitcoin als nieuw speeltje

Wie bij miljardairs aan Bill Gates of Warren Buffet denkt kan concluderen dat er onder miljardairs niet veel animo is om in crypto te gaan. Dit blijkt echter een misverstand.

Onderzoek door Forbes onder de 65 rijkste mensen ter wereld leert namelijk dat 30% van hen in crypto investeert. Dit is hoger dan het percentage cryptobeleggers onder niet-miljardairs, want dat ligt op 16%.

18% van de ondervraagden geeft aan 1% of meer van hun fortuin in BTC en andere crypto te investeren. 3,2% van hen heeft zelfs minimaal de helft van hun fortuin belegd in crypto. Het hele Forbes-onderzoek kun je hier lezen.

Hun directe invloed op de markt is wellicht niet al te groot, maar indirect zijn zij erg belangrijk. Zo zorgt hun adoptie van crypto ervoor dat ook andere beleggers makkelijker in crypto stappen. Daarbij zijn deze miljardairs vaak eigenaren van grote bedrijven. Als zij de waarde van Blockchain-technologie en crypto in hun bedrijven overbrengen en toepassen zal dit voor veel extra user cases en dus extra vraag zorgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen