Bitcoin update: prijs BTC en crypto stijgt. Bulls, correlatie + weekendkoers

Tech Robert Kroes 26 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de laatste live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto voor het weekend. Daarna bekijken we de correlatie tussen de BTC en andere beleggingen. Vervolgens bekijken we bullish indicatoren en tot slot presenteren we de verwachting voor de Bitcoin prijs in het weekend.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 cryptomunten blijven stijgen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 34.701,40 ($ 39.440,06). Dit is 3,40% hoger dan toen de Amerikaanse markten gisteravond sloten.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten stijgen verder. We zien op dit moment, met uitzondering van Tron (TRX) en Dai (DAI) die respectievelijk -1,45% en -0,05% noteren, alleen groene cijfers op de digitale koersenborden. De grootste winst van vandaag is met + 11,88% wederom voor Terra (LUNA). Op de website van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend de live cryptoprijzen analyseren.

Verrassingen bij correlatie tussen Bitcoin en andere beleggingen

Met het uitbreken van de oorlog in Oekraïne werd het een bijzondere handelsweek. Daarom bekijken we de correlatie tussen Bitcoin en andere beleggingen (goud, S&P 500, Nasdaq, olie en dollar) over de afgelopen 5 dagen. In een grafiek ziet dit er als volgt uit:

Correlatie Bitcoin, goud, olie S&P 500, Nasdaq en dollar 25-2-22
De correlatie tussen Bitcoin (blauw), goud (geel), S&P 500 (mintgroen), olie (zwart), Nasdaq (lila) en dollar (paars). Tradingview.com

Wanneer we de grafiek analyseren valt ten eerste op dat de Bitcoin van alle 5 de beleggingen in deze vijf dagen zowel de grootste koersdaling als het hoogste rendement noteert.

Daarnaast zien we dat de correlatie met de tech-aandelen het sterkst blijft. Ook opvallend is dat het als meer risicomijdende belegging bekendstaande goud nu juist daalt. Tot slot valt op dat de stijgende olieprijs vooral speculatie is geweest op handelssancties die de olieleveringen onder druk zetten. Nu deze (vooralsnog) uitblijven zien we de koers dalen. In dat kader is de OPEC-meeting, die voor volgende week gepland staat, erg interessant.

Uiteraard blijft de vraag of de markt in het weekend bullish blijft.

Bull signalen voor BTC

Als we de on-chain metrics bekijken zien we dat het on-chain volume in de afgelopen week gestegen is van 13,73 miljard naar 46,38 miljard. Daarmee blijft het volume boven het voortschrijdend gemiddelde (van het volume) over de afgelopen 200 dagen. Dat duidt erop dat investeerders met een lange termijn beleggingshorizon inkopen van paniekerige investeerders met korte beleggingshorizon om zo te profiteren van te verwachten prijsstijgingen.

Deze gedachte wordt bevestigd door de Market Value to Realized Value (MVRV) indicator. Ook de funding rate, die tijdens de crash naar -0,000071% dook, is met 0,001% weer bullish. Deze analyse met bijbehorende grafieken lijkt uitzicht te bieden op een bullish weekend.

Bitcoin weekendverwachting

Als we de weekendverwachting voor de Bitcoin bekijken wordt dit vooruitzicht helderder. Zo lijkt de Bitcoin de weerstand op $ 39.481,- aan te vallen, waarna het volgende doel het simpel voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen (op $ 40.417,-) is. Als de Bitcoin dit patroon volgt zal ook de Momentum Reversal Indicator (MRI) groen kleuren en bullish worden, waardoor er een verdere push richting $ 42.748,- kan komen. Daar ligt gezien de huidige BTC prijs dus een goede winst in het verschiet. De hele analyse kun je hierna bekijken.

Daarbij gelden, zoals je in de video ook zag, 2 grote voorbehouden. Als eerste moet het dagelijkse kaarsdiagram (candle-stick) boven $ 36.498,- blijven. Als dit niet lukt ligt er namelijk juist een daling in het verschiet richting $ 34.752,- en daarna zelfs $ 29.100,-, al lijkt dat scenario momenteel minder actueel.

het tweede grote voorbehoud betreft uiteraard de ontwikkelingen in en rond Oekraïne. We hebben eerder deze week gezien hoe impulsief de cryptomarkt hierop kan reageren. Daar komt bij dat institutionele beleggers meestal minder impulsief beleggen dan particulieren, maar in het weekend zijn het juist die impulsieve particulieren die de overhand hebben in de handel.

Wij weten nu dus al dat we tijdens de crypto lunch van maandag weer genoeg te delen hebben. Fijn weekend!

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen