Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto stijgt. EW-analyse, BTC, goud of Rolex?

Tech Robert Kroes 23 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna maken we de Elliott Wave analyse voor de BTC prijs. Vervolgens vragen we ons af wat een betere belegging is, BTC of Goud? Ook analyseren we het rendement van BTC ten opzichte van beleggen in horloges zoals Rolex of Patek Philippe.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto stijgen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 19.703,98 ($ 20.755,23). Dit is 1,74% hoger dan gisteren rond dezelfde tijd en ook hoger dan tijdens onze Bitcoin update van gisteren die later verscheen.

Ook de prijzen van de meeste top 25 crypto stijgen. Afgezien van de stable coins noteert alleen Tron (TRX) een klein verlies van 0,93%. De grootste stijging is momenteel voor Polygon (MATIC), dat + 24,32% noteert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Bitcoin Elliott Wave analyse

Een van de belangrijkste analyses om een trend in de Bitcoin prijs te analyseren is de Elliott Wave analyse. Dit is overigens wel een complexe analyse. Onze collega’s van Tradeincrypto.com leggen graag meer uit over de Elliott Wave crypto analyse.

Als we deze Elliott Wave analyse loslaten op de Bitcoin prijs zien we dat deze in de c-fase van de vierde bear correctiegolf is. Daarmee moeten we dus toch rekening houden met een verdere prijsdaling. In onderstaande video-analyse zie je de details.

Het is natuurlijk altijd lastig te voorzien wanneer die verdere ‘leg down’ begint. Wel zien we dat de Bitcoin opties die morgen vervallen een flinke verkoopdruk op de BTC prijs zetten.

Is Bitcoin beter dan goud?

Vaak wordt in crypto gezegd dat Bitcoin het digitale goud is of zelfs beter is dan goud. De vraag is natuurlijk of dat klopt en of zo’n debat überhaupt wel zin heeft.

In een uitgebreide vergelijking leggen experts uit dat zo’n vergelijking niet zinvol is. Er zijn namelijk wel bepaalde eigenschappen die BTC en goud gemeen hebben, maar toch zijn ze te verschillend om te vergelijken. Zo is de BTC een risicovolle aanvulling op een beleggingsportfolio (veel risicovoller dan goud), maar zijn de mogelijke rendementen ook veel hoger dan goud. Daar staat tegenover dat goud haar reputatie als safe haven en waardevastheid al lang bewezen heeft. Daarmee is er een dermate verschil tussen beide assets dat een vergelijking en een competitie voor ‘de beste’ niet gemaakt kan worden. De hele vergelijking tussen BTC en goud kun je hier lezen.

Wat geeft meer rendement: BTC, goud of een Rolex?

Als we de rendementen over het afgelopen jaar bekijken zien we dat de Bitcoin (BTC) in het afgelopen jaar 38,49%* van haar waarde verloren heeft.

De goudprijs steeg in dezelfde periode met 2,92%*. Daarmee lijkt op kortere termijn een belegging in goud meer rendement te hebben gebracht. Toch is er een categorie beleggingen die veel meer rendement oplevert. Dat is het beleggen in klassieke exclusieve horloges. Hierbij kun je denken aan merken als Rolex en Patek Phillipe.

Als we de subdial50 bekijken (de index van de 50 meest verhandelde exclusieve occasions)  zien we dat het rendement op deze index over de afgelopen 12 maanden liefst 31,5% bedraagt. Overigens zien we ook daar dat er in de afgelopen 30 dagen een verlies te noteren was (van 6,10% om precies te zijn) is dit beduidend minder dan de Bitcoin prijs, die in dezelfde periode 29,44% bedroeg.

Daarnaast zagen we al eerder dat (Rolex) horloges ook op langere termijn mooie rendementen op kunnen leveren. Daarbij moeten we wel bedenken dat een vergelijking met de BTC over langere termijn in het voordeel van de grootste cryptomunt uitpakt. Uiteraard bieden rendementen uit het verleden geen garantie voor de toekomst en dus blijven wij de BTC- en cryptomarkt volgen om alle ontwikkelingen te kunnen duiden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

* Bron: Tradingview.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen