Bitcoin update: prijs BTC daalt, crypto mix. Technische analyse & whales

Tech Robert Kroes 12 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Zoals gebruikelijk bekijken we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we diverse technische analyses om te zien of er meer zwaar weer op komst is. Tot slot bekijken we de koersverwachting. Experts blijven verdeeld.

We beginnen met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs daalt, prijzen andere top 25 crypto wisselen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 37.023,70 ($ 40.314,91). Dit is 2% lager dan gisteren rond deze tijd en ook lager dan tijdens onze Bitcoin lunch die we gisteren eerder op de dag publiceerden.

De resultaten van de top 25 cryptomunten tot nu toe wisselen. De grootste winst van de dag tot nu toe is met + 7,72% voor Shiba Inu (SHIB). Wrapped Bitcoin (WBTC) noteert met-3,12% het grootste verlies van de dag tot nu toe. Op de site van Tradeincrypto.com kun je uiteraard alle live cryptoprijzen bekijken.

Mysterieuze Bitcoin transactie leidt tot speculatie

Onrust in de markt zorgt voor beweging van de koers. Gisteravond was er weer (een beetje) onrust toen een handelaar 5.100 BTC van een private wallet naar Coinbase stuurde. Enkele uren later volgde een omgekeerde transactie.

Het sturen van munten naar de beurs is een signaal dat de eigenaar verkoop overweegt. De markt ziet dit dan ook als bearish. Daarnaast worden dergelijke grote hoeveelheden BTC in de regel buiten de beurs om (over the counter) verhandeld. Dergelijke transacties leiden dan ook tot speculatie, maar omdat Bitcoin pseudoniem is leidt dit nergens toe. We blijven dus alert en wachten af of er uit deze wallet nog meer grote transacties komen. De markt lijkt inmiddels weer te stabiliseren na het incident.

Technische BTC analyse: verdere daling in zicht door correlatie

Een van de zaken die sommige investeerders zorgen baart is de correlatie met tech-aandelen. Dit zien we ook terug in technische analyses. De investeerders in Bitcoin vertonen grotendeels hetzelfde gedrag als investeerders in tech (aandelen).

We zien dat de Bitcoin inmiddels onder het supportniveau van $ 40.500 – $ 42.500 handelt. Als dit structureel is zal er een verdere daling te verwachten zijn. Daarnaast zien we dat de hoeveelheid BTC op beurzen langzaam toeneemt. Dit is een bearish indicator dat meer investeerders overwegen te verkopen. Ook de on-chain metrics wijzen op een verdere correctie. Het aantal actieve adressen daalt. Positieve kanttekening hierbij is dat het aantal adressen dat tussen 1 en 10 BTC bezit juist toeneemt.

Gelukkig is er ook een positief signaal. De investeerders die Bitcoin vast houden worden positiever over koersstijgingen. Hier kun je de hele analyse met bijbehorende grafieken bekijken.

Wat betekent dit voor de Bitcoin koersverwachting?

Als we op bovenstaande analyses afgaan ligt er een verdere koersdaling in het verschiet, waarbij de support zone tussen $ 33.000,- en $ 37.000,- komt te liggen.

Toch blijven analisten na de bullish voorspelling van dit weekend positief. Zo geeft FX Street nadrukkelijk aan haar verwachting dat er een stijging van de BTC-prijs tot $ 52.000,- in het verschiet ligt nog niet gebroken is door de correcties van gisteren en vandaag.

Wij zijn iets voorzichter en raden aan vooral te bezien wat de mogelijkheden zijn om crypto te handelen in een onzekere markt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen