Bitcoin break: Bitcoin stijgt, maar wacht men op een volgende correctie?

Tech Robert Kroes 5 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels zijn de financiële markten in Europa gesloten en heeft Amerika klaarblijkelijk weer vertrouwen in de cryptomarkt. Wij zetten de actuele stand van zaken voor Bitcoin en de top 25 cryptomunten op een rij. Ook waarschuwen wij voor een komende verkoopgolf en benoemen wij wie daar met enthousiasme op wachten.

Uiteraard bekijken we eerst de huidige stand van de Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Bitcoins stijgt weer snel, cryptomarkt gaat mee

Op het moment van schrijven noteert de koers van de Bitcoin EUR 27.062,08 ($ 33.211,-) en dat is 6,54% hoger dan gisteravond. Ook de rest van de cryptomarkt is overwegend positief. Diverse cryptomunten schrijven hun winst in dubbele cijfers. Nieuwkomer Synthetix Network Token (SNX) voert de stijgingen aan met een + van 29,98% in een dag. Er zijn ook enkele verliezers te noteren, maar als we zien dat Tron (TRX) met 3,05% het meeste verliest kunnen we concluderen dat het sentiment over het algemeen positief is. Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com de live cryptokoersen blijven volgen en dat is vanavond en vannacht wel aan te raden.

Komt er een Bitcoin verkoopgolf?

De Aziatische markten gaan namelijk vanaf middernacht open. Toch zijn daar nu al interessante bewegingen te zien. In Azië en met name in Zuid-Korea zien we namelijk dat de houders van Bitcoin hun portefeuilles massaal richting beurzen bewegen. Dit komt met name omdat de koersen op Zuid-Koreaanse beurzen hoger liggen dan elders in Azië. Men incasseert nu dus premium vergoedingen. Met deze beweging zou er dus een prijsdaling van BTC kunnen volgen. Vraag is of deze daling echt indruk zal maken.

Institutionele beleggers wachten likkebaardend af

We zagen na de prijsdalingen op maandag en vanochtend dat er snel een stabiele bodem onder de koers van de Bitcoin geslagen wordt. Dit komt omdat er per dag nog steeds meer BTC gekocht wordt dan er gemined wordt. Hierdoor ontstaat schaarste. Analisten voorzien dan ook dat institutionele beleggers iedere correctie zien als een mogelijkheid om relatief goedkoop hun bezit in BTC uit te breiden. Zij zien verkoopgolven dan ook graag komen. Uiteraard legt dit enthousiasme om snel te kopen een flink fundament onder een hoge Bitcoin-koers.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen