WANT Bitcoin break: Bitcoin stijgt weer door Elon Musk, Ripple valt terug

Tech Robert Kroes 1 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de eerste handelsdag op de Europese financiële markten weer voorbij en de handel in Amerika geopend. Wij bekijken de laatste stand van zaken voor de Bitcoin en de andere top 25 cryptomunten. Ook bekijken we de vooruitzichten voor de Bitcoin voor komende week.

Allereerst bekijken we de huidige prijs voor Bitcoin en de andere grote cryptomunten.

Bitcoin stijgt, Ripple valt terug in gemengde cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin prijs EUR 27.887,68 ($ 33.690,72). Dat is 3,28% lager dan gisteravond, maar flink lager dan vrijdagavond. Zoals we voorzagen komt dit vooral door de prijscorrectie van afgelopen weekend. Verder valt op dat de Ripple (XRP) na de pump van het weekend weer terugvalt en nu een verlies van 14,06% in 24 uur noteert. Voor het overige zien we een wisselend presterende cryptomarkt waar Nem (XEM) met een stijging van 11,7!% in 24 uur het best presteert en Dogecoin (DOGE) met 2,58% het meest verliest. De actuele stand van zaken kun je bekijken in het overzicht van live cryptoprijzen op Tradeincrypto.com.

Elon Musk geeft Bitcoin weer een boost

Vanmorgen gaf Elon Musk een interview op het nieuwe social medium Clubhouse. Hij vertelede dat hij al vanaf 2013 op de hoogte was van Bitcoin en dat hij er spijt van heeft niet eerder in deze cryptomunt te hebben geïnvesteerd. Ook vertelt hij dat hij positief is over de BTC en dat de munt binnenkort doorbreekt als algemeen geaccepteerd middel. Hieronder hoor je het hem zelf zeggen.

Deze opmerkingen zorgden uiteraard weer voor enthousiasme en een stijgende koers voor de grootste cryptomunt.

Wat kunnen we de komende week van Bitcoin verwachten?

Het valt op dat de aandelenmarkten volatieler worden. Ook de grondstofprijzen komen in beweging. Gek genoeg is niet goud, maar zilver momenteel het hoogste. Insiders waarschuwen dat zilver de ‘sh*tcoin’ onder de edelmetalen is. Dit omdat het makkelijk gewonnen kan worden en ook makkelijk gerecycled kan worden. Volgens het S2F-model (dat ook gebruikt wordt voor Bitcoin) is zilver een veel slechtere investering dat Bitcoin. Men roept dan ook op om uit zilver en in Bitcoin te stappen.

Ook zien we dat veel beurzen en handelshuizen hun Bitcoin van de beurs transfereren. Dit is volgens insiders een positief teken aangezien dit erop duidt dat men de Bitcoin liever hodlt (vasthoudt) dan op korte termijn verhandelt of verkoopt.

Hoewel de On-chain metrics (van voor het interview met Elon Musk) nog niet al te gunstig zijn zien we dat Bitcoin na het supportniveau van $ 32.000,- weer stijgt. Er lijkt ruimte voor koersstijging tot $ 38.000,- voordat het eerste weerstandsniveau in zicht komt. De weerstanden daarna liggen op $ 40.000,- en koersrecord $ 42.000,-.

Aan de andere kant voorziet men dat er verdere correctie op komst is als de koers onder de range $ 32.000,- tot $ 34.000,- komt, waarbij de koersen fiks kunnen dalen. Verdere steunniveaus zien we namelijk pas op $ 29.000,-, $ 27.000,- en $ 25.000,-. Vooralsnog lijken de bulls, zij het aarzelend, de overhand te hebben. Wij blijven de situatie uiteraard volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen