WANT Bitcoin break: Elon Musk maakt nieuwe hausse in Bitcoin los

Tech Robert Kroes 29 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels zijn we aan het eind van de werkweek voor de Europese financiële markten. Uiteraard maken we de actuele stand op van de prijs voor Bitcoin en andere belangrijke cryptomunten. Daarnaast bekijken we hoe er na de tweet van Elon Musk een hele nieuwe hausse in Bitcoin-interesse ontstaat en delen we onze verwachtingen voor het weekend.

Uiteraard beginnen we met de actuele stand van zaken voor de Bitcoin prijs en prijs van andere top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt door in positieve cryptomarkt

In verband met andere verplichtingen maken we de stand op het moment van schrijven op om 16.20 uur. Op dit moment is de koers van de Bitcoin EUR 30.844,05 ($ 37.267,60) en dat is liefst 18,85% hoger dan tijdens de Bitcoin break van gisteren. Ook de rest van de cryptomarkt is positief. De koersstijging van Dogecoin (DOGE) neemt weer toe en stijgt liefst 349,17% ten opzichte van gisteren. Daarnaast zijn er meer cryptomunten die de winst in dubbele cijfers schrijven. Ook zijn er enkele verliezers te noteren. Deze vallen vandaag vooral in de DeFi-coins, hoewel ChainLink (LINK) de rode brigade leidt met een verlies van 3,40%. Aangezien we vandaag de koersen eerder noteren is het des te meer aan te bevelen de live cryptokoersen te bekijken op de site van Tradeincrypto.com.

Elon Musk veroorzaakt hausse aan nieuw enthousiasme voor Bitcoin

We zagen vanmiddag al dat Elon Musk in zijn eentje de cryptomarkt op hol bracht met zijn tweets. Inmiddels blijkt de hype voor Bitcoin aan te zwellen. Zo heeft ook Reddit co-founder Alexis Ohanian zijn Twittter-bio aangepast en Bitcoin toegevoegd.

Verder bleek de interesse niet alleen beperkt tot beroemdheden. Het Canadese Ninepoint Partners LP lanceerde vandaag een Bitcoin Trust. Deze is op de eerste dag volledig volgetekend, dus ook dit duidt op meer interesse.

Onze verwachtingen voor het weekend

Al met al kunnen we concluderen dat de Bitcoin positief het weekend in gaat en dat de rest van de cryptomarkt, met uitzondering van DeFi-tokens, volgt. Hoe de koersen van de Bitcoin en Dogecoin zich ontwikkelen is vooral afhankelijk van de reacties uit de markt. Gezien het feit dat professionele handelaren in het weekend minder actief zijn lijkt social media een indicator en daar zijn beide cryptomunten bezig aan een zegetocht. Zoals altijd bij snelle stijging ligt oververhitting van de markt op de loer, waarna een correctie of horizontale koersbeweging volgt.

Eens temeer reden om je eigen onderzoek te doen en op basis van rationele argumenten te kiezen of je wel of niet belegt. Wij blijven de zaak uiteraard volgen en doen, afhankelijk van de komende gebeurtenissen, in het weekend (met een extra update) of maandag weer verslag.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen