WANT Bitcoin update: Bitcoin stijgt en breekt alweer record

Tech Robert Kroes 18 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Na de handelsdag op de Europese financiële markten zetten wij uiteraard de prijs van Bitcoin en prijzen van andere cryptomunten weer op een rij. We bekijken hoe de Bitcoin weer richting recordkoers gaat en ondertussen ook alweer een record verbrak.

We beginnen, zoals gebruikelijk, met de actuele prijs van Bitcoin en de prijzen van andere cryptomunten.

Bitcoin stijgt naar $ 60.000,- in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin EUR 49.700,89 ($ 59.344,14) en dat is 7,32% hoger dan nadat de Europese markt gisteren sloot.

Ook de rest van de markt is hoofdzakelijk positief. Filecoin (FILE) is van de drie munten met negatieve koers de sterkste daler met een verlies van 2,95% in 24 uur, maar dat is na de rally van de afgelopen dagen niet verwonderlijk.

Bij de stijgers zien we een behoorlijk aantal cryptomunten dat de winst in dubbele cijfers schrijft. Grootste stijger is CryptoCoin (CRO), dat 23,76% groeit in 24 uur. Alle live cryptoprijzen en een eventueel nieuw Bitcoin record kun je natuurlijk 24 uur per dag volgen op de website van Tradeincrypto.com.

Bitcoin gaat weer richting recordkoers

Door de aanhoudende interesse van institutionele beleggers en de verwachtingen ten aanzien van de Amerikaanse stimulus cheques gaat de Bitcoin weer snel omhoog. Zoals we eerder deze week zagen handelt de munt daarmee nog steeds binnen de technische indicatoren om een nieuw koersrecord te gaan zetten rondom de $ 67.000,-. Zoals altijd is dat natuurlijk geen garantie en zal de stijging ook niet lineair zijn. Toch zien we dat de munt op diverse beurzen de $ 60.000,- al aantikt.

Eerste record van deze week alweer te noteren

Hoewel we voor de grootste cryptomunt zelf nog even af moeten wachten of er een record valt kon voor de miners vandaag de champagne al wel open. Zij braken met een dagopbrengst van $ 64 miljoen namelijk wel een record. Waar de gemiddelde dagopbrengst van alle miners samen rond $ 57 miljoen ligt zorgen de koersrally en de transactiefees nu dus voor recordomzetten en dat is, mede gezien de halving van vorig jaar, opmerkelijk en volgens insiders een volgend teken van vertrouwen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen