Bitcoin update: bloedbad prijs BTC en crypto, Bitcoin verwachtingen

Tech Robert Kroes 20 sep 2021
Leestijd: 4 minuten

De eerste handelsdag van de week werd direct een bloedbad voor de Bitcoin en top 25 cryptomunten. Na het sluiten van de Amerikaanse markt zetten wij de live cryptoprijzen op een rij. Ook bekijken we de oorzaken van deze crash en de verwachtingen voor de Bitcoin op korte en langere termijn.

Zoals gebruikelijk beginnen we met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen voor de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin crasht, bloedbad voor top 25 cryptomunten

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 37.289,81 ($ 43.758,10). Dit is 7,83% lager dan gisterenavond en ook fors lager dan bij de sluiting van de Amerikaanse markten vorige week.

Ook de rest van de top 25 cryptomunten krijgt het zwaar te verduren. We zien uitsluitend rode cijfers. Zwaarste verliezer is Terra (LUNA), dat 18,30% verloor in één dag. Er zijn overigens veel meer cryptomunten die het verlies in 24 uur met dubbele cijfers moeten noteren. Op de site van Tradeincrypto.com kan je 24 uur per dag de live cryptoprijzen analyseren.

Wat is er aan de hand met de Bitcoin en andere cryptomunten?

In onze crypto koersverwachting van vanmorgen leek het erop dat handelaren de horizontale koersbeweging van de Bitcoin niet konden waarderen en daarom verkochten voor meer rendabele investeringen. Dat lijkt inmiddels genuanceerder te leggen. De koersen dalen vooral uit onzekerheid over de situatie bij het Chinese Evergrande Group. Deze Chinese bouwreus heeft een schuld van liefst $ 300 miljard en kan, zoals vrijdag voor het eerst bekend werd, haar schuldeisers momenteel niet betalen.

Waar de Chinese regering eerder altijd zorgde dat er een oplossing kwam voor de internationale pers ermee aan de haal ging lijkt dit niet het geval. Hiermee bestaat er een reële kans dat dit immense bedrijf failliet gaat. De financiële markten wereldwijd reageren hier met slechte resultaten op.

Zoals we zien liggen de resultaten in crypto veel lager dan in de rest van de financiële markten. Dit komt enerzijds door de toch al volatiele markt. Anderzijds zorgt een snelle koersdaling vaak voor liquidatie van portefeuilles die in onderpand zijn gegeven voor long posities. De Altcoins worden dan gedwongen verkocht, waardoor een sneeuwbaleffect ontstaat. Momenteel lijkt dit effect nog voort te duren.

Wat verwacht men van de BTC prijs?

Naast de plotselinge koersdaling zijn er ook positieve punten te ontdekken in de on-chain analyses. Zo lijkt de markt ‘oversold’ waarmee de Bitcoin eigenlijk te goedkoop is.

Zojuist zagen we ook dat er in de orderboeken veel vraag is naar  Bitcoin bij een koers in de bandbreedte tussen $ 42.900,- en $ 43.750,-.

Meer traders verwachten dat de Bitcoin support zal vinden tussen $ 42.000,- en $ 44.000,- of in het uiterste geval rond $ 38.000,-. Er zijn natuurlijk altijd pessimisten die erger verwachten.

Zo laat analist ‘Dave the Wave’ zien dat volgens zijn berekeningen er een veel sterkere correctie plaats kan vinden. Deze zou ervoor kunnen zorgen dat de Bitcoin in de komende maanden daalt naar $ 16.000,-. Nu hebben we dit geluid nog niet eerder gehoord, dus het gevaar is om hem af te schilderen als doemdenker. Toch zou dat niet verstandig zijn aangezien deze pseudonieme analist op basis van hetzelfde model het koersrecord in april op een paar duizend euro na had voorspeld. Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen volgen en verslaan.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen