Robert Kroes
Robert Kroes Tech 31 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin Update: Prijs Bitcoin stijgt, BTC Bizar en hoe rijk is Robin Hood?

Inmiddels is de handelsweek in Amerika ook voor bij. Voor ons een mooi moment om de live Bitcoin prijs en actuele prijzen van top 25 cryptomunten vast te leggen. Daarbij kijken we in een ‘luchtig’ nieuwsoverzicht naar wat bizar Bitcoin nieuws en vragen we ons af hoe rijk Robin Hood eigenlijk is.

We beginnen uiteraard met de actuele Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoins stijgt stel, cryptomarkt optimistisch

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 34.673,48 ($ 41.133,51). Dit is 3,69% hoger dan toen de Amerikaanse markt gisteravond sloot.

Ook de top 25 cryptomunten is in een positieve stemming. Afgezien van de stable coins en Theta Network (THETA), dat 2,64% verliest, zien we alleen maar groene cijfers op de digitale koersborden staan. Grootste stijger is ChainLink (LINK), dat 17,49% winst in 24 uur noteert. Op de site van Tradeincrypto.com kan je altijd, dus ook het hele weekend, alle live cryptoprijzen volgen.

Met de instroom van institutionele beleggers en de snel stijgende professionaliteit van analyses lijkt het wel alsof de wilde verhalen uit de cryptomarkt verdwijnen. Toch is er nog genoeg extravaganza te beleven. Ook zijn er nog steeds onhandige sjoemelaars. Wij kwamen twee opmerkelijke verhalen tegen.

Bitcoin Bizar: absurd huis en politie hoeft niet ver te zoeken voor dader Bitcoin crime

Het eerste verhaal draait om een (tot nu toe anonieme) Bitcoin miljardair die een bizar huis kocht in Californië. Hoe lang de miljardair onbekend blijft is de vraag, want volgens zakenblad Forbes zijn er slechts 12 kandidaten.

Om in makelaarstaal te blijven, het huis is van alle gemakken voorzien en meer dan dat. Zo is het voorzien van 2 panic rooms en een slaapkamer die toegankelijk is door middel van een netvliesscanner.

Enige andere opmerkelijke details: het huis is voorzien van uitschuifbaar dak, 6 slaapkamers en liefst 18 badkamers. De buitengewone stulp heeft $ 83.000.000,- opgebracht en is daarmee het op-een-na duurste huis dat dit jaar in Californié verkocht werd en het duurste huis ooit verkocht in West-Californië. Hoe het huis eruit ziet kun je in onderstaande video bekijken.

Heel wat minder fortuinlijk was de IT-er die dacht op het politiebureau van Warschau wat Bitcoin te minen. De politie kreeg namelijk een tip over het stelen van elektriciteit uit hun eigen hoofdkantoor.

Een snel onderzoek leerde dat een IT-er die die politie ondersteunde stroom aftapte om een eigen crypto-mining faciliteit op te zetten. De onverschrokken dader is inmiddels aangehouden. Hij bleek geen toegang tot politiesystemen te hebben.

Hoe rijk is Robin Hood eigenlijk?

De hedendaagse Robin Hood is is geen nobele schurk die van de rijken steelt om de armen een extraatje te kunnen geven. Robinhood is tegenwoordig de naam van een beleggingsapp. Uit analyses blijkt dat daarmee genoeg rijkdom te behalen valt. Zo zouden zij het grootste aantal Dogecoin (DOGE) bezitten met meer dan 36 miljard Dogecoin.

Alsof dit nog niet genoeg is zou hetzelfde bedrijf ook de derde grootste Bitcoin wallet ter wereld bezitten met daarin liefst 113.842 BTC. Ook heeft men naar verluid de tweede grootste hoeveelheid Litecoin (LTC), het twee na grootste Bitcoin Cash adres en het vierde Ethereum (ETH) portfolio ter wereld. Daarmee is het cryptobezit van de beursapp zelfs groter dan de pionier onder institutionele beleggers, MoneyStrategy.

Over het doorgeven van deze rijkdom aan de armen wordt niets vermeld.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!