Crypto update: prijs Bitcoin daalt, markt vlak, Ethereum aangeklaagd? En…

Tech Robert Kroes 30 jul 2021
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is de Amerikaanse handelsdag ook voorbij. Wij noteren de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we het aantal crypto-investeerders tijdens de bull-rally. Tot slot zien we hoe Ethereum (ETH) een aanklacht boven het hoofd hangt.

We beginnen uiteraard bij de live Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt onder $ 40.000,-, prijzen top 25 cryptomunten vlak

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 33.372,85 ($ 39.583,47). Dit is 1,38% lager dan de koers die gisteren na sluiting van de Amerikaanse markt op het bord stond. Belangrijker is dat men hiermee weer onder de psychologische grens van $ 40.000,- handelt. Voor een bull-scenario is hete belangrijk dat de koers daar weer zo snel mogelijk boven komt.

De rest van de markt is vlak. We zien zowel negatieve als positieve resultaten die veelal niet al te groot zijn. Grootste daler is InternetComputer (ICPT), dat 2,59% verliest. Grootste stijger is Solana (SOL), die met een resultaat van + 11,92% in 24 uur de uitzondering is die de regel bevestigt. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen vergelijken.

Bitcoin kopers uit bull-rally worden crypto kopers

Er verscheen een interessant onderzoek naar de stijging van het aantal Bitcoin-investeerders tijdens de bull-rally in het eerste half jaar. Het onderzoek biedt voor cijferliefhebbers interessante inzichten. Wij delen een aantal highlights:

  • Het aantal crypto-gebruikers steeg van 106 miljoen in januari 2021 naar 221 miljoen in juni 2021. In de tussenliggende maanden was er niet één daling (ondanks de correcties in mei en juni). Ook blijkt dat de verdubbeling van 100 naar 200 gebruikers miljoen slechts 4 maanden duurde;
  • De Bitcoin rally werd ingezet door bestaande gebruikers en kon voortduren door nieuwe gebruikers.
  • De meeste nieuwe gebruikers kwamen toen de rally al over de top was;
  • Het marktaandeel van Bitcoin wordt langzaam kleiner;
  • Ook het marktaandeel van Ethereum (ETH) neemt af, terwijl steeds meer gebruikers overstappen naar andere cryptomunten.

Het hele rapport met cijfermatige onderbouwing is hier te lezen.

Wordt Ethereum (ETH) aangeklaagd voor gebrekkige wallet?

Het is inmiddels bekend dat je niet meer bij jouw cryptomunten kunt als je toegang tot jouw wallet verliest. Daarom halen verhalen van de onfortuinlijke investeerders die dit gebeurt steeds minder vaak het nieuws. De Amerikaanse familie Williams is daarop de uitzondering die de regel bevestigt, want zij halen momenteel de wereldpers omdat zij geen toegang tot hun wallet met 3.ooo ETH krijgen. Dit is tegen de huidige koers zo’n $ 6.9 miljoen,

De oorzaak van de media-aandacht is de reden waarom zij niet bij hun ETH kunnen. Zij kochten namelijk 3.000 ETH in de pre-sale voordat de munt op de markt kwam. Omdat er toen nog geen wallets bestonden en zij rechtstreeks van de organisatie kochten kregen zij een json-file (een encrypte file) waarin zij hun munten moesten bewaren. Zij claimen dat er een programmeerfout in de file zit, waardoor zij vinden dat Ethereum (ETH) verantwoordelijk is.

Nadat zij eerder op weg leken naar een schikking in Zwitserland (waar de Ethereum-organisatie gevestigd is) braken Vitalik Buterin en zijn organisatie plotsklaps de onderhandelingen af en ontkenden elke aansprakelijkheid. De familie Williams geeft niet op en doet nu hun verhaal om een crowdfunding-actie onder de aandacht te brengen, waarmee zij een internationale juridische procedure tegen Ethereum willen starten.

Dit is de aanklacht van de familie Williams tegen Ethereum

Het interview met de Williams kun je hier bekijken.

Inmiddels blijkt uit verder onderzoek dat het verhaal van de familie Williams nog niet helemaal duidelijk is. Toch volgt de cryptowereld het proces met argusogen. Er is namelijk niet veel jurisprudentie over de verantwoordelijkheid voor toegang tot wallets. Een toewijzing van deze claim (of schikking door Ethereum) zou volgens verwachting van analisten tot een stortvloed van zaken tegen wallet-fabrikanten en cryptomunten kunnen leiden. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben. Zo zijn bij de Bitcoin miljoenen BTC verloren gegaan.

Wij volgen deze zaak dan ook met interesse.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen