Crypto update: Bitcoin stijgt, markt ook, Wolf of Wall Street spreekt en…

Tech Robert Kroes 29 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de Amerikaanse handelsdag ook ten einde. Wij bekijken natuurlijk de actuele Bitcoin prijs en de prijs van de top 25 cryptomunten. Daarnaast zien we een bullish signaal voor de Bitcoin, heeft de FED een rentebesluit genomen en spreekt de echte Wolf of Wall Street over crypto.

We beginnen uiteraard bij de actuele Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, cryptmarkt positief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 33.837,67 ($ 40.035,94). Dit is 4,77% hoger dan toen de Amerikaanse markt gisteren sloot.

Ook de rest van de cryptomarkt is positief. We zien momenteel op Theta Network (THETA), dat 3,04% verliest en OKB (OKB) dat 2,16% verliest na alleen positieve resultaten. Grootste stijger is nog steeds Ripple (XRP). Hoe dat komt legden we vanmiddag uit. Uiteraard kun je op de website van Tradeincrypto.com nog steeds 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

Weer een bullish signaal voor Bitcoin

De afgelopen dagen zien we steeds meer bullish signalen voor Bitcoin. Nu komt daar een nieuw signaal bij. De totale voorraad Bitcoin op de cryptobeurzen loopt namelijk sterk terug. Dit betekent dat veel Bitcoin kopers hun Bitcoin van de beurs halen en vasthouden in afwachting van hogere prijzen.

De twee grootste beurzen alleen, Binance en Coinbase Pro, zagen respectievelijk 29.000 en 30.000 BTC wegvloeien.

FED neemt rentebesluit

Tijdens onze crypto koersverwachting voor deze week meldden we als fundamentele factor het rentebesluit en de aansluitende persconferentie van de FED. Vandaag was het zover. FED-president Powell maakte bekend dat de inflatie sneller stijgt dan verwacht en dat dit waarschijnlijk de komende maanden zo blijft. Ook signaleert hij dat de Delta-variant van het Covid-19 virus minder effect op de economie heeft dan eerdere uitbraken. Daarbij blijft de rente voorlopig bevroren op 0%.

De toenemende inflatie betekent positief nieuws voor de Bitcoin. De relatief geringe impact van de Delta-variant leidt tot de verwachting dat er geen uitbreiding van steunpakketten aankomt. Daarmee is de uitkomst van deze besluiten positief voor de Bitcoin. Een directe koerssprong is niet zichtbaar, deels omdat de markt deze eerder deze week al zag en deels omdat het besluit in lijn ligt met verwachtingen.

Wolf of Wall Street Jordan Belfort spreekt… en doet opvallende uitspraken

De echte Wolf of Wall Street heeft natuurlijk wel verstand van beleggen, al pakte hij zaken volkomen verkeerd aan. Toen hij in 2018 dan ook bijzonder kritisch was op de Bitcoin en crypto vond hij een gewillig gehoor.

Tegenwoordig is dat anders. Inmiddels profileert hij zich, zoals hij ook in onderstaand interview met Coindesk laat zien, als crypto bull. Hij pleit voor strengere regelgeving en verwacht dat als er eenmaal gereguleerd is, cryptocurrency mainstream wordt. Ook is hij duidelijk over Tether (USDT). Al met al een opmerkelijk interview.

Uiteraard blijven wij alle ontwikkelingen volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen