Bitcoin update: prijs Bitcoin stijgt, crypto wisselt. Eerste ETF & bear signaal

Tech Robert Kroes 20 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels zijn ook de Amerikaanse financiële markten weer gesloten. Wij bekijken uiteraard de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast blikken we terug op de eerste handelsdag van de eerste Bitcoin ETF. Daarnaast staan we stil bij een bearish signaal. Is dit ernstig?

We beginnen ook vandaag met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, top 25 cryptomunten wisselt

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 55.132,63 ($ 64.077,25). Dit is 3,67% hoger dan tijdens de Bitcoin update van gisteren.

De prijzen van de top 25 cryptomunten laten een meer wisselend beeld zien. We zien dat positieve en negatieve dagresultaten elkaar afwisselen. Veel koersen blijven binnen de marge van + 1% en – 1 %, waarmee we dus vooral consolidatie zien. Grootste uitschieter bij de verliezers is Shiba Inu (SHIB) met – 2,77%. De grootste winnaar van de afgelopen 24 uur is Cosmos (ATOM), dat een dagwinst van 9,53% noteert.

Dit was de eerste Bitcoin ETF handelsdag

Zoals we gisteren al aankondigden werd er vandaag historie geschreven. De eerste Amerikaanse Bitcoin ETF werd namelijk genoteerd aan de NYSE. De lancering werd een succes. In de eerste 20 minuten werd er al voor $ 280,- miljoen verhandeld. Aan het eind van de handelsdag is er voor bijna $ 1 biljoen verkocht. Hiermee had deze ETF bijna het record voor best debuterende ETF te pakken.

Ook qua prijs was het voor velen een mooie dag. Het aantal werd geïntroduceerd voor $ 40,-. De koers steeg tot een hoogtepunt van $ 42,15 (een 5,4% stijging) en sloot uiteindelijk op $ 41,94, waardoor de Bitcoin ETF op de eerste handelsdag een rendement van 4,85% noteerde. Ben jij benieuwd wat je van de handel in Bitcoin ETF’s kunt verwachten? Onze collega’s van Tradeincrypto.com zetten alle ins en outs rondom de Bitcoin EFT op een rij.

Is bearish signaal voor BTC prijs zorgwekkend?

Zoals we zien heeft de positieve ontvangst van de Bitcoin ETF de prijsstijging van de Bitcoin niet aangetast. Sterker nog, de koers komt zeer dichtbij het oude record van $ 64.863,- dat op 14 april van dit jaar behaald werd. Toch is er een bearish trend te zien. Veel grote Bitcoin whales incasseren namelijk hun winsten. Het aantal whales dat meer dan 10.000 BTC in de wallets heeft daalt.

Overigens hoeven we niet veel zorgen te maken over dit signaal. De BTC koers ontwikkelt zich conform het S2F-model van Plan B. Bovendien wordt het aandeel dat de grote whales loslaten opgegeten door kleinere whales. Daarmee wordt de markt nog meer gedecentraliseerd.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen