Bitcoin is dankzij deze upgrade een heel stuk veiliger geworden

Crypto Mark Hofman 15 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

De Bitcoin gaat als een malle en wist deze maand zelfs een recordhoogte te bereiken. Dat de digitale munt zich blijft ontwikkelen is dus geen verrassing en deze nieuwe upgrade laat zien wat dit voor de consument kan betekenen.

Bitcoin heeft namelijk een grote upgrade gekregen, zo maakt The Block bekend. Het netwerk achter de Crypto rolt de langverwachte Taproot-code uit en dat maakt de boel een heel stuk veiliger.

Bitcoin krijgt langverwachte upgrade

Op zondag 14 november was het dan zover: de Taproot upgrade voor Bitcoin zag eindelijk het daglicht. De verbeteringen die deze code met zich meebrengt zijn lang in ontwikkeling geweest en zien nu dus officieel het daglicht. Het zorgt ervoor dat ingewikkelde transacties, met behulp van een nieuwe handtekening, veiliger worden. Hiermee wordt ook de privacy van de verkoper en de koper beter bewaakt.

De upgrade zorgt er in ieder geval voor dat kwaadwilligen iets meer moeite zullen hebben met ontdekken en misbruiken van ongewone transacties. Al is dat zeker niet het enige wat de Taproot-update met zich meebrengt. Zo wordt het bestaande cryptografische systeem losgelaten en kan de schaal van het Bitcoin-netwerk aanzienlijk groter worden. Op deze manier wordt het makkelijker gemaakt om aan de vraag te voldoen.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptocurrency
(Afbeelding: Pexels / Karolina Grabowska)

Het is de eerste keer sinds 2017 dat het netwerk achter Bitcoin zo’n grote upgrade heeft gekregen. Heel gek is dat niet, want de digitale munt is anno 2021 populairder dan ooit. Ondanks de weerstand die er geboden wordt zijn er over de hele wereld mensen te vinden die aan de slag gaan met de Cryptocurrency.

De populairste Crypto van november 2021

De Bitcoin is dus aanzienlijk verbeterd, wat de digitale munt nog interessanter maakt voor de investeerders onder ons. Al zijn er natuurlijk nog heel veel andere munten die je in november 2021 kunt kopen.

Bitcoin tot Shiba Inu: de 10 populairste Crypto van november 2021

Van Bitcoin tot aan Ethereum en van de Shiba Inu tot aan Polkadot: ze staan allemaal in de bovenstaande lijst die we voor jullie hebben gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen