Bitcoin update: Bitcoin ondanks verlies op recordkoers, cryptomarkt wisselt

Tech Robert Kroes 5 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Voor de Bitcoin lunch is het vandaag wat laat, maar uiteraard kijken we tijdens de Europese handelsdag even naar de standen voor de Bitcoin en cryptomarkt. Daarnaast bekijken we waarom de Bitcoin nog steeds bullish blijft.

Zoals altijd bekijken we eerst de huidige stand voor de Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Bitcoin verliest, cryptomarkt wisselt

Gisteren zagen we voor de Bitcoin rond lunchtijd een flinke correctie. Vandaag is de koers negatief, maar het beeld is beduidend rustiger. De Bitcoin noteert namelijk op het moment van schrijven EUR 25.618,73 ($ 31.441,33) en dat is exact 1 % lager dan gisterenmiddag.

De rest van de cryptomarkt presteert wisselend. Stellar noteert met 23,27% stijging een grote winst, maar moet de koppositie laten aan nieuwkomer Synthetix Network Token (SNX), dat een + van 24,07% noteert. Verliezers zijn er uiteraard ook. Tron (TRX) zakt het meest met 5,74% verlies. Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com alle live cryptokoersen bekijken.

Bitcoin blijft bullish ondanks daling van gisteren

Tijdens de Bitcoin-lunch van gisteren zagen we dat de Bitcoin relatief gezien terug viel na de recordrally van dit weekend. Analisten blijven er echter van overtuigd dat de trend nog steeds bullish is. Dat de grootste cryptomunt de koers boven $ 30.000,- verdedigt draagt daar natuurlijk aan bij. Ook blijkt uit onderzoek dat de terugval van gisteren niet veroorzaakt is door de belangrijke institutionele beleggers. Het blijkt dat vooral de beleggers met tussen 10 en 1.000 BTC in portefeuille, de zogenoemde mid-tier beleggers, hun winsten namen. Datzelfde geldt voor Ethereum (ETH).

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat het aantal grootbezitters (met meer dan 1.000 BTC of meer dan 10.000 ETH in portefeuille) juist toeneemt. Dit onderstreept het vertrouwen in de markt en de belangrijkste cryptomunten.

JP Morgan onderstreept belang bij industriële beleggers

Dat de grootste cryptomunt inmiddels serieus wordt genomen bij de grote financiële spelers blijkt onder meer uit een recente analyse van zakenbank JP Morgan. Zij voorzien dat de Bitcoin op lange termijn de particuliere beleggingen in goud kan vervangen. Om dit te bereiken is een marktkapitalisatie van $ 575 miljard voor de BTC nodig. Dit betekent dan ook een groei met factor 4,6 en een koers van $ 146.000,- per BTC. Zij verwacht dat dit op langere (meerjaars)termijn haalbaar is. Kortom, het institutionele vertrouwen in de Bitcoin blijft springlevend.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen