‘Bitcoin zal de wereld verbinden’, alleen weet Jack Dorsey nog niet precies hoe

Crypto Jelle van Es 10 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Jack Dorsey, de man die je kent als de persoon achter Twitter, laat zich regelmatig horen over Bitcoin. Hij is er een groot fan van, waarschijnlijk omdat hij er zelf een flink kapitaal in heeft gestoken, en maakt nu een nieuwe interessante uitspraak.

Afgelopen maandag werd er in de Amerikaanse Senaat een nieuwe ‘infrastructure package’ besproken, die onder andere zou bepalen dat de overheid meer macht zou hebben over cryptocurrency en dus ook Bitcoin. Dat voorstel ging niet door, waarna Dorsey van zich liet horen.

Bitcoin gaat volgens Dorsey de wereld verbinden

Als gevolg van het afgekeurde wetsvoorstel, liet Dorsey dus op Twitter van zich horen. Daarbij stelde bij dat Bitcoin er uiteindelijk voor zou zorgen dat een verdeeld land weer één zou worden en daarna dus dat het de wereld zou gaan verenigden. Met het land doelde hij volgens The Verge op de Verenigde Staten en ging het dus waarschijnlijk om het wetsvoorstel. Het enige wat mist bij dit soort uitspraken is het hoe. We snappen zijn liefde voor cryptocurrency, maar om nou te stellen dat dat de oplossing gaat zijn voor alle oorlogen in de wereld, dat gaat ons een beetje te ver.

Tijdens een Bitcoin-conferentie sprak Jack Dorsey zich al eerder uit over de verbindende rol die de cryptocurrency in zijn ogen zou hebben. Het ging daarbij om het feit dat je als individu geen invloed zou hebben op het grotere plaatje en de monopolie die de overheid heeft op het gebruik van geweld. Een persoon als Elon Musk zou daarbij een zegen zijn, omdat die zich focus op het oplossen van de problemen die we hebben. En dat zou dan uiteindelijk tot wereldvrede leiden. Dan blijft nog wel het terugkerende vraagstuk over het energiegebruik die bij mining van cryptocurrency en de voetafdruk daarvan op het milieu. En daarmee dus de problemen met het opwarmen van de aarde.

In tien jaar de enige munt

Een andere interessante uitspraak van Dorsey deed hij in 2018. Toen stelde hij dat de Bitcoin in tien jaar tijd de enige munteenheid in de wereld is. Dat zou dus nu binnen zeven jaar moeten gebeuren. We zijn benieuwd!

Crypto update: prijs Bitcoin & crypto stijgt na goed nieuws, liegt Tether?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen