Breaking Bad: zoveel verdiende Bryan Cranston, Aaron Paul en de overige cast

Films & Series Jelle van Es 3 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

Breaking Bad wordt gezien als één van de succesvolste series van de afgelopen jaren. Zeker nu Better Call Saul weer met zijn seizoen bezig is, is het de moeite waard om de serie nog een keer te bekijken. En dan is het ook interessant om te weten wat acteurs als Bryan Cranston, Aaron Paul en de rest nou hebben verdiend met de serie.

Echte harde cijfers zijn er niet. Vaak worden dat soort gegevens niet gedeeld. Bovendien gebeurt het regelmatig dat acteurs aan het begin van de serie een stuk minder verdienen dan later. Friends is daar een goed voorbeeld van. Maar ook in Breaking Bad zien we dat bepaalde acteurs meer zijn gaan verdienen. Dit zijn daarbij de acteurs die het best hebben geboerd.

Breaking Bad: zoveel verdiende Bryan Cranston, Aaron Paul en de overige cast

Dean Norris (Hank Schrader)

We beginnen daarbij met een acteur waarvan we eigenlijk niet precies weten hoeveel hij per aflevering in Breaking Bad heeft verdiend. Hij heeft een geschat vermogen van zo’n 5 miljoen dollar. Natuurlijk had hij een belangrijke rol in deze serie en heeft hij ook nog zijn opwachting gemaakt in Better Call Saul. Als ik kijk naar de andere acteurs, dan denk ik dat hij gemiddeld zo’n 40.000-50.000 dollar per aflevering heeft verdiend.

Breaking Bad
Dean Norris (Afbeelding: AMC)

Giancarlo Esposito (Gustavo Fring)

Eén van de grote badguys in de serie is Gustavo Fring, een rol die gespeeld wordt door Giancarlo Esposito. Hij is een acteur die al verschillende interessante rollen heeft gespeeld. Met zijn rol in Breaking Bad zette hij zichzelf weer op de kaart. Voor zijn rol heeft hij diverse awards ontvangen. Zijn loonstrook was ook niet slecht. Naar verluid wist hij per aflevering zo’n 65.000 dollar binnen te halen.

Breaking Bad
Giancarlo Esposito (Afbeelding: AMC)

Anna Gunn (Skyler White)

Skyler White is de vrouw van Walter White. Haar rol wordt gespeeld door Anna Gun. Ze is vanaf het begin van het verhaal betrokken geweest bij de serie. Fans waren niet helemaal blij met haar rol en begonnen haar irritant te vinden. Toch bleef Walter haar trouw. Sterker nog, hij ging zijn pad van drugsmaken op doordat hij geld wilde verdienen voor zijn gezin, zodat zij er altijd warmpjes bij zaten. Gunn wist daarbij ook goed te verdienen. Per aflevering in Breaking Bad zou ze zo’n 75.000 dollar hebben gepakt.

Anna Gunn (Afbeelding: AMC)

Jonathan Banks (Mike Ehrmantraut)

Voorafgaand aan Breaking Bad heeft Jonathan Banks een mooie carrière gehad. Toch was zijn rol in de serie prachtig. We hebben hem in de serie leren kennen als iemand die de klusjes voor Fring oplost. In Better Call Saul is hij wederom in die rol gekropen. Hij zou in die serie zo’n 100.000 dollar per aflevering krijgen. In deze serie zou hij waarschijnlijk iets minder hebben gepakt, maar daar hoeven we waarschijnlijk geen medelijden mee te hebben.

Jonathan Banks (Afbeelding: AMC)

Bob Odenkirk (Saul Goodman)

Saul Goodman is één van de belangrijke personages in Breaking Bad en wordt gespeeld door Bob Odenkirk. Voorafgaand aan de serie had hij al een goede carrière met meerdere toprollen. In deze serie begon hij rustig. In het eerste seizoen zou hij slechts 25.000 dollar per aflevering hebben gepakt. Vervolgens is dat doorgegroeid. In het vierde en vijfde seizoen zou hij al op 180.000 dollar zitten. En uiteindelijk pakte hij in het laatste seizoen zo’n 200.000 dollar per aflevering. Dat is het bedrag dat hij nu ook pakt per aflevering in Better Call Saul.

Bob Odenkirk (Afbeelding: AMC)

Aaron Paul (Jesse Pinkman)

Dan de belangrijkste personages in Breaking Bad. Te beginnen met Jesse Pinkman, een rol die wordt gespeeld door Aaron Paul. Toen de serie begon, was het eigenlijk niet het plan dat hij zolang een rol zou krijgen, maar gaandeweg werd duidelijk dat hij belangrijk was voor het verhaal. Daarom werd zijn rol groter. Wat hij in de eerste seizoenen wist te pakken, dat weten we niet. Maar in het laatste seizoen stond de teller op zo’n 150.000 dollar per aflevering. Dat is dus minder dan wat Bob Odenkirk wist te pakken.

Aaron Paul (Afbeelding: AMC)

Bryan Cranston (Walter White)

Met Breaking Bad heeft Bryan Cranston perfect laten zien wat voor een uitstekende acteur hij was. Voorafgaand aan de serie speelde hij namelijk in de komediereeks Malcolm in the Middle, maar voor zijn rol als Walter White moest hij dus uit een ander vaatje tappen. Dat was een succes, want hij won er vele prijzen mee en zijn rol wordt gezien als één van de beste in televisie-series. Daar mag dus ook voor betaald worden. In het laatste seizoen wist hij per aflevering 225.000 dollar te verdienen.

Bryan Cranston (Afbeelding: AMC)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen