De nieuwe burgemeester van New York krijgt betaald in…Bitcoin?

Crypto Mark Hofman 5 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin als salaris: het is niet iets wat iedereen ambieert. Maar als je de nieuwe burgemeester van New York City bent, wat kan jou het dan ook eigenlijk schelen?

Eric Adams, de nieuwe burgemeester van New York City die afgelopen dinsdag werd verkozen, wil zijn eerste drie salarissen ontvangen in Bitcoin. Dat heeft de voormalig Hoofdinspecteur van de New Yorkse politie via Twitter bekendgemaakt.

Bitcoin als salaris

De nieuwe burgemeester van New York City staat voor een grote uitdaging. Vanaf 1 januari start Eric Adams met zijn rol als burgemeester en is hij vanaf dat moment dé man die de gigantische stad er bovenop moet helpen. New York is dankzij de coronapandemie economisch afgegleden en misdaadcijfers rijzen de pan uit. Eric Adams wil New York weer positiever op de kaart krijgen en de stad gezonder te maken. Een doel dat hij mede door cryptocurrencies als Bitcoin wil behalen.

Op Twitter laat Eric Adams weten zijn eerste drie salarisstroken als burgemeester van New York anders te willen ontvangen. In plaats van een bedrag op zijn rekening wil hij in het eerste kwartaal van 2022 uitbetaald worden in Bitcoin. Hiermee hoopt hij van New York hét Crypto-epicentrum van de Verenigde Staten te maken. Of het systeem van de stad daar ook echt op gebouwd is zal moeten blijken. Er is namelijk nog helemaal niets duidelijk over het papierwerk dat erachter schuilt en de manier waarop Bitcoin belast kan worden. Maar goed, het zal dan ook meer een symbolisch salaris worden. Hiermee wil de kersverse burgemeester laten zien dat New York City de beweging niet gaat negeren.

Wie het verst piesen kan

Daarbij is het salaris in Bitcoin ook weer een kwestie van wie het verst kan piesen. De actie en tweet van Eric Adams staan namelijk niet op zichzelf, maar zijn een reactie op de burgemeester van Miami. Om die stad op de kaart te zetten heeft Francis Suarez laten weten één maandsalaris in Bitcoin te willen ontvangen. Als reactie daarop laat Adams weten drie keer zo’n salaris te willen ontvangen. Wie biedt hoger?

Ben je benieuwd welke crypto het populairst is in de maand november? Lees dan zeker ook even dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen