Waarom de nieuwe Call of Duty van levensbelang is voor de serie

Games Rik Claessen 28 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Alle ogen zijn gericht op Call of Duty: Gulf War. Betekent dit nieuwe spel het einde van de serie zoals wij 'm kennen?

Die goeie ouwe tijd waarin Activison de ene na de andere topgame uitbracht lijkt al weer erg lang geleden. Er zijn altijd wel Call of Duty-games geweest die beter werden ontvangen dan andere, maar de afgelopen jaren is het populaire schietspel erg aan het schommelen qua kwaliteit.

Fans waren niet erg tevreden over de laatste Modern Warfare en de spellen daarvoor zoals Call of Duty: Vangaurd, Black Ops: Cold War en MW3. Het is tijd voor de serie om zich opnieuw te bewijzen. Daardoor wachten fans angstvallig op het volgende deel. Gaat Call of Duty: Black Ops Gulf War de serie om zeep helpen?

Waarom Call of Duty zichzelf opnieuw moet bewijzen

Call of Duty is nog steeds een grote speler in de game-industrie dankzij het immense succes van Warzone. Deze Battle Royale wordt door veel mensen fanatiek gespeeld en is over het algemeen een succesvol spel. Toch smachten fans naar weer een volledige Call of Duty met alles erop en eraan. Zeker nu de volgende Call of Duty er eentje in de Black Ops-reeks wordt.

Waarom de nieuwe Call of Duty van levensbelang is voor de serie
(Afbeelding: Activision Blizzard)

Black Ops bracht ons altijd een fantastische campaign, een verslavende multiplayer en natuurlijk de iconische zombiemode. Helaas hebben de laatste Call of Duty-games ons dit niet altijd gegeven. De ene keer was de zombiemode slecht, dan was de multiplayer weer zwak en als kers op de taart was de campaign lachwekkend slecht.

Naast de Modern Warfare-reeks is Black Ops het oogappeltje van Call of Duty. En Black Ops: Cold War was helaas een teleurstelling. Fans willen weer een Call of Duty: Black Ops als vanouds. En dat betekent dat ze óók een zombiemode willen waarin je rondes moet overleven.

Dit is wat Call of Duty: Black Ops Gulf War ons brengt

Er is nog niet veel wat we van Call of Duty: Black Ops Gulf War weten. Toch gaan er al een aantal geruchten over de game rond. Eén gerucht mogen we als waar beschouwen: het spel zal zich afspelen in de Golfoorlog. Dat was een oorlog in de jaren ’90 waarin Irak zijn buurland Koeweit bezette. Amerikaanse soldaten schoten Koeweit te hulp.

Een campaign in dergelijke tijd en omgeving mogen we dus wel verwachten. Maar hoe die campaign precies gespeeld gaat worden, zal je mogelijk verbazen. Call of Duty wil een open-wereldaanpak gaan toepassen op Black Ops Gulf War. Geen lineaire levels met eindeloze hordes vijanden meer. In plaats daarvan zou het spel een avontuurlijke aanpak hebben. Het zou erg veel gaan lijken op de gameplay van Far Cry, zeggen bronnen.

Hoe Call of Duty: Modern Warfare III spelers snel wapens vrijspelen
Fans willen de ouderwetse zombiemode terug (Afbeelding: Activision)

Hoe de campaign ook mag zijn, fans hopen op een traditionele aanpak voor de zombiemode die Black Ops zo kenmerkend maakt. Hoewel er in meerdere CoD-games een soort van zombiemode werd toegevoegd, zoals bijvoorbeeld in Advanced Warfare, hopen fans op niet al te veel poespas. Gewoon weer ouderwets rondes vol zombies overleven om zo’n hoog mogelijke score te halen.

Hebben Call of Duty fans op de PlayStation straks pech?

CoD staat al langer in de belangstelling bij gamers. Want: zullen de games straks alleen nog maar op de Xbox beschikbaar zijn? In dat geval zouden fans van de serie op de PlayStation ontzettend veel pech hebben.

Als het goed is wordt Black Ops Gulf War komende zomer aangekondigd. We hopen dan meteen te horen wat het plan is qua consoles. Krijgen we het spel ook op de PlayStation 5? Waarschijnlijk krijgen we dat ook pas komende zomer te horen. Wie weet krijgen we dan meteen meer informatie over het verschijnen van alle games op de Xbox Game Pass.

Call of Duty: Modern Warfare III geeft fans hun geliefde gamemodus terug

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen