NIEUW: WANT Cryptomunt van de week: Cardano (ADA) [video]

Tech Robert Kroes 12 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

In onze nieuwe rubriek ‘de cryptomunt van de week’ bekijken we elke week een cryptomunt die in het nieuws is. We starten deze nieuwe rubriek met de Cardano (ADA).

Waarom was Cardano (ADA) deze week in het nieuws?

In de afgelopen week kwamen we de Cardano (ADA) twee keer tegen. Beide keren was de prijs van Cardano, of liever gezegd de koersverwachting voor de Cardano prijs, de aanleiding. Zo zagen we in onze crypto koersverwachting dat deze cryptomunt erg goed had gepresteerd.

Een dag later zagen we dat de volatiele situatie op de cryptomarkt forse consequenties kan hebben. Zo leren technische analyses van Cardano (ADA) dat men rekening moet houden met een forse koerscorrectie.

De actuele prijs van Cardano (ADA)

Vooralsnog blijken deze technische analyses uit te komen. De afgelopen dagen zien we de koers dalen en ook op het moment van schrijven ligt de prijs van deze cryptomunt met EUR 1,15 ($ 1,39) zo’n 7,38% lager dan gisteren rond dezelfde tijd.

Wat moet je weten over deze cryptomunt?

De cryptomunt is opgericht door Charles Hoskinson, die eerder één van de oprichters van Ethereum was.

Wat is het doel van Cardano (ADA)?

Cardano (ADA) wil het platform worden voor de verrichting van DeFi-transacties, zoals smart contracts en dapps. Hun sterke punt is dat zij meerdere Blockchains met elkaar kunnen laten communiceren.

Volgens hun roadmap kunnen we daarnaast uitgebreide verbeteringen verwachten op het gebied van smart contracts, schaalgrootte en governance. Dit gaat uiteraard in fases. De eerste fase is de verbetering van de geschiktheid voor smart contracts. Deze wordt, zoals nu gepland, doorgevoerd volgens het Alonzo roll-out plan, dat je hieronder ziet.

De oprichter van Cardano (ADA) is erg vol vertrouwen over zijn cryptomunt. In onderstaande bijdrage gaat hij uitgebreid in op de verhouding tot een concurrerende cryptomunt, Vitalik Buterin’s Ethereum (ETH).

 Cardano (ADA) koersverwachting

Deze cryptomunt haalde de hoogste koers ooit op 16 mei van dit jaar. De koers bedroeg toen $ 2,33. Sindsdien heeft deze cryptomunt, net als de hele cryptomarkt een fikse correctie gezien. In 27 dagen tijd verloor de munt 40,03% van deze hoogste waarde. Overigens is schaarste geen factor bij de waardebepaling van deze munt. De maximale voorraad bedraagt namelijk liefst 45.000.000.000 munten, waarvan er nu 32.066.390.668 (71,26%) in omloop zijn.

De koersverwachting op korte termijn

Zoals we zagen kan de Cardano (ADA) op korte termijn in prijs dalen. Op basis van technische analyses zien we voor komende week en komende maand echter koopsignalen.

De koersverwachting op (middel)lange termijn

Voor de lange termijn is de verwachting bullish. Men verwacht tot november oplopende koersen tot $ 1,58 en een jaarsluiting van $ 2,55, dus boven het huidige koersrecord.

Ook voor de komende vijf jaar is het koersbeeld bullish.

Wil je meer informatie en on-chain metrix over de Cardano (ADA) bekijken? Dan vind je op de Cardano pagina van onze collega’s van Tradeincrypto.com vast wat je zoekt.

Past Cardano in jouw beleggingsportefeuille?

Veel serieuze beleggers werken met een beleggingsportfolio of beleggingsportefeuille. Op onze zustersite MANNERS leggen we uit hoe je zo’n beleggingsportfolio samenstelt. Zo kun je wellicht verder beoordelen of Cardano in jouw beleggingsportfolio past.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen