Crypto lunch: prijs Bitcoin en crypto bearish, crash lessen & ADA politie?

Tech Robert Kroes 21 sep 2021
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd dus zetten wij de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten weer op een rij. Daarnaast bekijken we welke lessen we uit de crash kunnen leren. Ook zien we hoe Cardano (ADA) op wil treden tegen onethische Blockchain projecten.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin en prijzen crypto nog steeds dalend

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 36.824,47 ($ 43.210,83). Dit is 3,75% lager dan gisteren tijdens lunchtijd en ook lager dan tijdens de crypto koersverwachting die we gisteren publiceerden.

Ook de rest van de cryptomarkt is nog in negatieve sfeer. De live cryptoprijzen van de top 24 cryptomunten tonen op de stable coins en FTX Token (FTT), dat een plus van 1,788% noteert, na alleen rode cijfers. Grootste verliezer is UniSwap (UNI), dat 6,48% verliest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

Deze lessen kunnen we leren van de Bitcoin en crypto crash

Inmiddels lijkt de scherpste rand van de crypto crash af en kunnen we lessen leren. Er vallen namelijk een aantal dingen op aan de crash van gisteren. Wij noemen er 3:

  • Bitcoin vertoont steeds meer correlatie met traditionele beleggingen. Door de situatie van The Evergrade Group waren financiële markten gisteren overal in mineur. Tot voor kort voer de crypto-industrie wel bij economische onrust. Tegenwoordig is er door institutionele beleggers en traditionelere beleggers meer correlatie omdat zij als zij hun risico verkleinen uit alle beleggingen stappen. Analisten geven echter aan dat er geen ratio voor deze correlatie is. Zij verwachten dan ook dat de cryptomarkt sneller herstelt dan andere markten. Daarmee noemen zij geduld als een eerste les uit de crisis.
  • De globale markt. Anders dan bijvoorbeeld aandelen worden cryptomunten globaal verhandeld. De koersen in Amerika kunnen dus zwaar beïnvloedt worden door gebeurtenissen die niet in Amerika plaatsvinden. Dat heeft klaarblijkelijk veel Amerikaanse beleggers verrast.
  • De felheid en onverwacht snelle ontwikkeling van de crash heeft veel investeerders verrast. Hierdoor grepen zij te laat in of raakten zij hun dekking voor long-posities kwijt. De derde les die we kunnen trekken is dan ook dat we altijd voorbereid moeten zijn op een plotselinge crash van Bitcoin en andere cryptomunten. Een trading bot kan daar een goed hulpmiddel bij zijn. Onze collega’s van Tradeincrypto.com leggen meer uit over het gebruik van trading bots.

Zo gaat Cardano (ADA) optreden tegen onethische Blockchain projecten

Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson verraste met een onaangekondigde ‘Ask Me Anything’ sessie op YouTube. Een van de vragen ging over onethische projecten die door ontwikkelaars op de Cardano Blockchain kunnen worden gelanceerd. Omdat de Blockchain steeds decentraler wordt is de vraag of het Cardano-team dit moet accepteren. Hoskinson antwoordde met een ferm ‘neen’ en gaf een toelichting. De hele AMA-sessie kun je hierna bekijken.

In het kort geeft Hoskinson aan dat gebruikers zelf kunnen aangeven wat ze wel en niet onethisch vinden. Hiervoor kan met het stemsysteem Catalyst gebruiken. In de laatste fase van de ontwikkeling van de Cardano Blockchain (Voltaire) komt er een veel uitgebreidere mogelijkheid om als community zelf te bepalen welke ontwikkelingen wel en niet thuis horen op de Blockchain. Dit heeft ook te maken met het feit dat de ontwikkelaars de Blockchain langzaam los gaan laten zodat deze, net als de Bitcoin blockchain, als echte decentrale open-source Blockchain kan functioneren.

Naast de eigen verantwoordelijkheid en ‘politie’ die Hoskinson zo installeert roept hij ook andere partijen op om hun verantwoording te nemen. Zo is YouTube hem een doorn in het oog. Ondanks dat hij namelijk aangeeft dat er nooit Cardano give-aways zijn blijven oplichters met dit soort give-aways of Bitcoin scams als lokkertjes slachtoffers maken en YouTube laat de filmpjes staan. Ondanks deze positieve verhalen reageerden beleggers nog niet direct. Op het moment van schrijven noteert de Cardano (ADA) koers EUR 1,839 ($ 2,161). Dit is een verlies van – 1,60% ten opzichte van gisteren.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen