Robert Kroes
Robert Kroes Tech 20 sep 2021
Leestijd: 6 minuten

Bitcoin Crypto koersverwachting wk 38: bloedbad, verwachting & inflatie?

Zoals je wellicht al verwachtte beginnen we de nieuwe week weer met een nieuwe crypto koersverwachting. We bekijken de te verwachten prijs voor de Bitcoin en de top 25 cryptomunten.

We volgen onze standaard aanpak. Dat betekent dat we eerst de Bitcoin prijs bekijken. We maken een reality-check aan de hand van onze crypto koersverwachting van vorige week. Daarna bekijken we de actuele Bitcoin prijs om vervolgens vooruit te blikken naar de komende week.

Dit doen we aan de hand van fundamentele factoren, technische trendanalyses en oscillatoren. Zodra we de Bitcoin koersverwachting compleet gemaakt hebben doen we hetzelfde voor de top 25 cryptomunten. We beginnen dus met de Bitcoin koersverwachting.

De Bitcoin prijs in de afgelopen week

Aan de hand van de analyses van vorige week gingen we uit van een neutrale prijsontwikkeling, waarbij de eerste helft van de week negatief zou verlopen, waarna er herstel zou volgen. Die verwachting klopte en leek in eerste instantie zelfs te voorzichting.

Na de crypto analyse zagen we inderdaad eerst een daling. Hierna trad er herstel op en bewoog de Bitcoin in een vlak, licht positief koerspatroon. Na een lichte daling op donderdag zagen we hoe de Bitcoin neutraal het weekend in ging.

In het weekend leek het patroon zich te herhalen en gisteren stond er een mooie winst op de digitale borden…

De actuele Bitcoin prijs

Dat veranderde met het begin van de week. Doordat veel handelaren klaarblijkelijk vinden dat de winstontwikkeling te langzaam gaat vindt er een verkoopgolf plaats. Men spreekt zelfs van ‘Bloody Monday’. Hoewel men verwacht dat de impact tijdelijk is zien we een fiks dalende Bitcoin koers. Deze bedraagt momenteel EUR 38.296,84 ($ 44.921,37).

Dit is 6,91% lager dan gisteren en ook lager dan tijdens de sluiting van de Amerikaanse markten vorige week. We brachten toen ook in kaart op welke prijzen investeerders letten. Daarmee komt het weekresultaat van de Bitcoin op -2,13% en is ook het maandresultaat negatief (-8,10%). Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com ook de komende week de live Bitcoin prijs 24 uur per dag volgen.

De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 38

Hoewel de week nog jong is heeft de grootste cryptomunt nu dus al iets goed te maken. Of de munt daartoe in staat is bekijken we aan de hand van fundamentele factoren. Deze proberen we vervolgens verder te kleuren met technische trendanalyses en oscillatoren.

Fundamentele analyse voor de Bitcoin in week 38

De ogen van investeerders zijn de komende week vooral gericht op de woensdag. Dan maakt de FED haar rentebesluit en monetaire verwachting bekend. Ook volgt een aansluitende persconferentie. Men verwacht dat er geen maatregelen komen om de inflatie te beperken, maar dat men wel indicaties zal geven dat de Coronasteun (het opkopen van schatkistpapier) zal worden afgebouwd.

Op de cryptokalender zien we geen evenementen die een directe invloed op de Bitcoin kunnen hebben. Op de Mainnet 2021 conferentie die, zoals vorige week aangekondigd, vanaf vandaag plaats vindt is (nog) geen nieuws gepresenteerd dat de Bitcoin prijs beïnvloedt.

Wel moeten we rekening houden met de maandopties voor Bitcoin die aanstaande vrijdag vervallen. Het is nog moeilijk in te schatten of er een direct koerseffect zal zijn, maar geeft in ieder geval richting aan voor de markt op middellange termijn.

Technische analyses voor de Bitcoin in week 38

Op basis van de technische trendanalyses krijgt de Bitcoin in de komende week een sterk verkoopsignaal. De oscillatoren bevestigen dit door ook een verkoopsignaal te laten zien.

Onze Bitcoin koersverwachting voor week 38

Wanneer we deze analyses voor de rest van de week maken lijkt het vooruitzicht beter te worden. Vanaf de tweede helft van de week toont de markt namelijk weer koopsignalen.

Dit beeld zien we ook terug in de onderstaande Elliott Wave analyse van de Bitcoin.

Daarmee houden we de Bitcoin koersverwachting neutraal, waarbij met name van belang zal worden hoe de markt reageert op de aankondigingen die de FED woensdag zal doen.

Uiteraard is de vraag hoe de vlag ervoor hangt voor de rest van de cryptomarkt. We vervolgen onze crypto-analyse dan ook met de top 25 cryptomunten.

De prijs van de top 25 cryptomunten in de afgelopen week

Vorige week zagen we dat de DeFi-munten minder correlatie leken te hebben met de Bitcoin dan de andere cryptomunten. Dit was vorige week minder. Dat kwam vooral door de problemen bij Solana (SOL). De ontwikkeling van de cryptoprijzen hield dus redelijk gelijke tred met die van de Bitcoin prijs. Onze verwachting van een negatieve week die tegen het einde positief werd kwam dus uit tot vanmorgen.

De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten

Een ‘Bloody Monday’ voor de Bitcoin betekent vaak ook een bloedbad bij de andere cryptomunten en daar is vandaag geen uitzondering op. Alleen Cosmos (ATOM) schrijft met + 1,57% nog een positief dagresultaat. Alle andere dagkoersen zijn met uitzondering van stable-coins negatief. Grootste verlies is momenteel voor de Terra (LUNA), die 14,43% verliest.

De slachting van vandaag leidt ook tot negatieve weekresultaten voor de meeste cryptomunten. Uitzonderingen zijn Avalanche (AVAX) + 6,97% en Cosmos (ATOM) met + 15,08%. Op de website van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle week- en maandresultaten, maar ook alle live cryptoprijzen volgen.

De crypto koersverwachting voor de prijzen van top 25 cryptomunten in de komende week

Ook voor de top 25 cryptomunten bekijken we uiteraard de fundamentele factoren, technische trendanalyses en oscillatoren.

Fundamentele analyse voor top 25 cryptomunten in week 38

Naast de vaste fundamentele factoren, zoals de Twitterduim van Elon Musk, het proces tussen SEC en Ripple en de correlatie met de Bitcoin zien we voor de komende week een paar elementen die we zeker moeten volgen.

Zo wordt Polygon (MATIC) vandaag gelanceerd op Bitfinex. en lanceert PancakeSwap (CAKE) morgen de eerste NFT marktplaats. Daarnaast zijn veel grote DeFi-coins aanwezig op de World NFT & DeFi Show, die vanaf 22 september plaats zal vinden in Dubai. Tot slot vindt op 25 en 26 september de Cardano Summit 2021 plaats. Hier zal na de Alonzo update vast verder nieuws bekend gemaakt worden.

De technische analyse van de te verwachten cryptoprijzen in week 38

De technische trendanalyses laten voor de top 25 cryptomunten vooral verkoopsignalen zien. Neutrale signalen zijn er niet, maar er zijn wel enkele sterke koopsignalen. Deze zijn voor HEX (HEX), Avalanche (AVAX) en Cosmos (ATOM). Ook zien we een aantal gewone koopsignalen. Deze zijn voor Solana (SOL) en Algorand (ALGO).

Deze worden echter niet bevestigd door de oscillatoren. Deze laten namelijk alleen maar neutrale signalen en verkoopsignalen zien.

Onze crypto koersverwachting voor week 38

Op basis van de technische analyses verwachten we voor de top 25 cryptomunten een negatieve week, waarbij de DeFi munten wellicht beter zullen presteren. Dit kan veranderen zodra de Bitcoin momentum krijgt na de FED-speech van woensdag.

Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?

Als je wel wilt beleggen, maar niet alleen cryptomunten in jouw beleggingsportefeuille wilt ben je vast ook benieuwd naar de koersverwachting voor andere gangbare beleggingen, zoals aandelen, opties, obligaties, grondstoffen en FOREX? Dat komt goed uit, want deze vind je wekelijks in de wekelijkse koersverwachting op onze zustersite MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!