Crypto lunch: prijs Bitcoin neutraal, markt negatief, chaos en Ripple Update

Tech Robert Kroes 17 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd en op de laatste werkdag van de week serveren we uiteraard weer de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten. Ook bekijken we in deze crypto update waarom we volgende week chaos kunnen verwachten. Tot slot geven we een Ripple (XRP) update over de rechtszaak tegen de SEC en Ripple koersverwachting op lange termijn.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin neutraal, cryptomarkt negatief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 40.399,09 ($ 47.514,24). Dit is 0,60% lager dan tijdens onze Bitcoin update van gisteren.

De andere cryptomunten in de top tonen vooral koersdalingen en daarmee is het sentiment in de crypto markt negatief. We zien enkele winstgevende cryptomunten, waarbij HEXA (HEX) met 5,58% de grootste winst boekt. Grootste verliezer is Solana (SOL), dat 13,99% verlies boekt in 24 uur. Op de website van Tradeincrypto.com kan je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend de live cryptoprijzen volgen.

Is er crypto chaos op komst?

In Zuid-Korea heeft men eerder dit jaar nieuwe regelgeving ingevoerd voor cryptobeurzen. Op grond van deze regelgeving moeten de beurzen aan bepaalde vereisten voldoen om na vrijdag 24 september nog zaken te mogen doen. Wanneer de beurzen gedwongen gesloten worden hadden zij tot vandaag de tijd om klanten te informeren en uit te leggen hoe zij hun investeringen kunnen verplaatsen of opnemen. Het blijkt nu dat minder dan de helft van de 66 cryptobeurzen in het land aan de voorwaarden voldaan heeft.

Ook is nog niet duidelijk of alle beurzen die moeten sluiten de juiste informatie hebben verstrekt. Dit leidt uiteraard tot onrust. Men verwacht voor de komende weken dan ook een chaotische situatie in Zuid-Korea. Dit zagen we ook eerder toen cryptobeurzen in het land ineens de portefeuille gingen opschonen, ook als gevolg van nieuwe regelgeving. De koersen daalden toen wereldwijd. Het is nog niet te zeggen of dat nu weer gebeurt, maar voorzichtigheid is geboden.

Gaat de Ripple (XRP) koers exploderen?

Een andere crypto ontwikkeling die invloed kan hebben op koersen is de rechtszaak tussen SEC en Ripple. Een winst van Ripple (XRP) leidt vast tot grote koerswinst. Inmiddels duiken er analyses op dat de crypto inderdaad een goede kans maakt om het proces te winnen.

Ook op basis van de technische analyses lijkt Ripple (XRP) op de lange termijn grote winsten te gaan boeken. Crypto trader Peter Brandt maakte een analyse.

Op korte termijn zien we dat de Ripple (XRP) koers op dit moment  $ 1,058 noteert en daarmee een verlies van 4,64% ten opzichte van gisteren schrijft. In onderstaande video-analyse zie je welke koersniveaus op korte termijn belangrijk zijn voor de Ripple (XRP).

Om bullish verder te gaan is er een duidelijke doorbraak door het weerstandsniveau rond $ 1,27 nodig. In ander geval is het belangrijk dat Ripple (XRP) in ieder geval het steunniveau net boven $ 1,- kan vasthouden. Mocht dit niet lukken dan voorziet men een fikse koersval richting $ 0,91 en in het ergste geval zelfs $ 0,78 op korte termijn.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen