WANT Crypto analyse: prijs Bitcoin en crypto crasht ondanks…. Wat nu?

Tech Robert Kroes 22 jun 2021
Leestijd: 4 minuten

Het is weer lunchtijd dus bekijken we de actuele Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Van die aanblik worden we niet vrolijk. Ook een belangrijk bullish signaal wordt genegeerd. Wat kunnen we nu verwachten?

Uiteraard beginnen we met de Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt, prijzen top 25 cryptomunten crashen

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 26.620,80 ($ 31.723,99) en dat is 2,37% lager dan gisteren rond deze tijd en ook lager dan tijdens de koersverwachting die we gisteren iets eerder publiceerden.

Hoewel dit verlies natuurlijk niet prettig is als je op rendement rekent valt de schade mee. Samen met Ethereum (ETH), dat ook ‘slechts’ 2,38% verliest, is de Bitcoin (BTC) namelijk de uitzondering die de cryptocrash bevestigt. Grootste verliezer is SSolana (SOL), dat 19,76% inlevert in 24 uur. In het overzicht van Tradeincrypto.com zien we echter dat haast alle live cryptoprijzen met dubbele cijfers dalen.

Waarom dalen de cryptomunten en welk signaal negeert Bitcoin (BTC)?

Het feit dat we met een serieuze correctie en misschien wel een bear trend op korte termijn te maken hebben blijkt uit het feit dat gisteren bekend werd dat MicroStrategy 13.005 BTC heeft bijgekocht.

Waar de eerdere aankopen van MicroStrategy over de hele linie tot stijgende koersen leiden zien we nu alleen een rem in de koersval bij Bitcoin en Ethereum en blijft de rest van de markt in crisis.

Analisten wijzen op twee grote factoren die de koersen blijven drukken. Allereerst is daar de Chinese ban op cryptomunten. Nu is deze ontwikkeling niet nieuw, maar sinds men in de provincie Sichuan begonnen is met het daadwerkelijk sluiten van miners lijkt men deze keer serieuzer en dat leidt tot schrik onder beleggers.

De tweede factor is de situatie in Korea. Zuid-Korea is een belangrijke speler in de cryptomarkt. Nieuwe wetgeving daar zorgt dat cryptobeurzen moeten samenwerken met banken om te mogen blijven functioneren. Banken stellen als voorwaarde dat ‘dubieuze’ cryptomunten moeten worden afgevoerd van de beurs. Hierdoor vinden op grote beurzen forse opschoningen plaats. Zo verwijderde Upbit 29 munten en moest Probit zelfs 145 munten afvoeren. Zoals we al eerder berichtten leidt dit tot enorme verliezen en grote onrust bij beleggers. Ook het feit dat de Zuid-Koreaanse overheid een forste inkomstenbelasting op cryptomunten invoerde zorgt voor grote problemen in de Aziatische markt en daardoor voor daling van de koersen.

Wat kunnen we nu van de cryptokoersen verwachten?

Uiteraard is de vraag wat we nu kunnen verwachten. Vorige week schetste ‘The Big Short’ al een doemscenario. Vandaag sluit Sublime Traders daarbij aan. Topman Andrei Stanciulescu voorziet dat de huidige correctie nog lang niet ten einde is. Sterker nog, hij voorziet een bodem van -schrik niet- $ 15.000,-. Toch verwacht hij daarna een snel herstel, waardoor de koers aan het eind van het jaar rond $ 80.000,- uit zou komen. Uiteraard is het ‘maar een mening’, maar deze heer bouwde een succesvol bedrijf in het geven van trading signalen. Dat maakt zijn weerspiegeling voor ons een overdenking waard.

Dit temeer omdat ‘The Big Short’ een zelfde denkwijze liet zien en ook in het verleden (bijvoorbeeld in 2017 en 2013) de grootste koerswinst in de tweede helft van het jaar na de halving werd gehaald.

Uiteraard wil dit niet zeggen dat de koersbeweging in rechte lijnen gaat en is de markt nu structureel veranderd. Daardoor zullen er ook de komende tijd periodes van herstel of consolidatie zijn en biedt de markt dus kansen om ook nu de records uit het zicht zijn rendement te blijven behalen. Wij blijven de ontwikkelingen uiteraard volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen